SGP-ChristenUnie discussieert met leden

17 november 2015 door Hennie van der Zouw
SGP-ChristenUnie discussieert met leden

HENDRIK IDO AMBACHT - De SGP-ChristenUnie organiseerde afgelopen maandag 16 november 2015 een discussiebijeenkomst met de leden van de beide partijen. De fractie legde haar standpunt uit over de verplaatsing van het Jeugdspeelpark, de uitbreiding van winkelcentrum ‘De Schoof’ en de bouw van het nieuwe scholencluster.

Tijdens deze bijeenkomst werd er een interactief debat gehouden met de leden van beide partijen. Aan de hand van stellingen en rode- en groene stemkaartjes werden de aanwezigen betrokken bij de plaatselijke politiek.  Allereerst passeerde de stelling: ‘Jeugdspeelpark verplaatsen en uitbreiden is een goede zaak’, de revue.

De zaal was het grotendeels met de argumenten van de fractie eens. Wel vroegen ze aandacht voor de rust op zondag. De fractie voerde aan dat de uitbreiding van het JSP noodzakelijk is voor het aanboren van nieuwe financieringsstromen, de huidige ruimte beperkt is en dat het een bovenwijkse voorziening is voor de hele gemeente. Vervolgens kwam de bouw van het nieuwe scholencluster ter sprake.

De fractie legde uit dat de bouw van een scholencluster hard nodig was voor het vervangen van de verouderde schoolgebouwen ‘Willem de Zwijger’ en ‘De Dukdalf’. Ze voerden aan dat de locatie in Kruiswiel de beste en goedkoopste oplossing was en dat deze locatie bijdraagt aan een goede spreiding van schoolgebouwen over de gemeente. De leden van de partijen waren het eens met deze investeringen, die de kwaliteit van onderwijs laten stijgen.

Uitbreiding ‘De Schoof’    
Wethouder namens deze partijen, André Flach, verdedigde waarom een uitbreiding van Winkelcentrum ‘De Schoof’ nodig was. Hij gaf aan dat een krachtig hoofdwinkelcentrum belangrijk is en dat er nu een onlogische inrichting is. “De huidige situatie versterkt de urgentie tot investering” zo motiveerde hij zijn keuze. Daarnaast gaf hij aan te willen werken aan een toekomstbestendig centrum, waar het verblijfskarakter wordt versterkt. De aanwezigen volgden grotendeels de redenering, maar vroegen wel aandacht voor parkeerplaatsen, hadden vragen of het nieuwe gedeelte wel kon rekenen op een hoogwaardige invulling en waren fel tegen een de invoering van een koopzondag.

Foto: De SGP-ChristenUnie organiseerde afgelopen maandag een discussiebijeenkomst met haar leden. Raadsleden Peter Boudewijn (midden) en Jeroen van der Laan verdedigden stellingen onder leiding van debatleider Leander Fierens (links). Foto: Leo Molendijk

 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.