Gedeelde wereld: Syndion en Yes! Kinderopvang

23 november 2015 door Hennie van der Zouw
Gedeelde wereld: Syndion en Yes! Kinderopvang

HENDRIK IDO AMBACHT / ZWIJNDRECHT - Wendy woont bij Syndion, een organisatie die mensen met een beperking ondersteunt. Sinds een jaar werkt ze bij Yes! Kinderopvang. Syndion begeleidt haar hierbij en is –evenals Yes! Kinderopvang en Wendy zelf- bijzonder tevreden over het verloop. Voor Yes! Kinderopvang sluit dit initiatief naadloos aan op de unieke extra ‘gedeelde wereld’.

Eén van de unieke extra’s is gedeelde wereld
Bij Yes! Kinderopvang genieten de kinderen van unieke extra’s. De inhoud verschilt per locatie en varieert van bijvoorbeeld Engels vanaf twee jaar tot een peuteracademie voor kinderen die meer uitdaging nodig hebben. Eén van de unieke extra’s is ‘gedeelde wereld’. Dit houdt in dat de kinderen in aanraking komen met andere groepen mensen zoals bijvoorbeeld ouderen of mensen met een beperking. Tijdens de opvang gaan ze bijvoorbeeld op visite bij ouderen, spelen ze bingo met senioren en bezoeken ze mensen met een verstandelijke beperking. Het uitgangspunt is dat daar waar twee werelden bij elkaar komen, ze elkaar leren kennen, begrijpen en accepteren. Yes! Kinderopvang vindt dit een belangrijke basis om in een maatschappij samen te kunnen leven en wil hier graag haar steentje aan bijdragen. Daarom heeft Yes! Wendy, een bewoonster van Syndion, op de groep.   

‘Ik help de kindjes bij het eten en soms bij het knutselen’
Wendy is 27 jaar en werkt bij Yes! in Hendrik-Ido-Ambacht. Ze  vertelt zelf hoe dit is ontstaan: ‘Een jaar geleden heb ik samen met mijn jobcoach gezocht naar een werkplek waar ik kon werken met kleine kinderen. Dit was mijn grote wens.’ De vraag van Wendy bereikte Yes! en kwam terecht bij locatiemanager Ineke. Wendy: ‘We hebben een kennismakingsgesprek gehad met Ineke en het leek ons allemaal leuk om het te proberen. We spraken een stage af. Zo konden we kijken hoe het ging.’ Ineke zag vooral enthousiasme bij Wendy: ‘In het begin was het best een beetje spannend, maar Wendy was gelijk erg enthousiast. Haar enthousiasme is ook niet meer weggegaan, dit is geweldig om te zien.’ Wendy legt uit wat ze zoal doet op de groep: ‘Ik help de kindjes bij het eten en soms bij het knutselen. Ik speel met ze en schenk het drinken in. Ook doe ik de vaat en help bij het schoonmaken.’ Wendy doet het zo goed dat ze na haar stage mocht blijven. ‘Eens in de paar weken komt de jobcoach langs’, vertelt Wendy, ‘en dan hebben we een gesprekje om te kijken hoe het gaat. Het gaat altijd goed!’ Over haar toekomst bij Yes! zegt Wendy: ‘Ik heb het erg naar mijn zin en hoop dat ik hier nog lang kan blijven. Ik ben blij met deze werkplek. Mijn collega's en de kindjes zijn blij dat ik er ben.’ Ineke beaamt dit: ‘De kinderen vinden het leuk als Wendy er is. Ze hoort er echt helemaal bij.’

Meer informatie
Gedeelde wereld vindt u in Hendrik-Ido-Ambacht op kinderdagverblijf Gerard Alewijnsstraat en buitenschoolse opvang Druivengaarde, en in Zwijndrecht op kinderdagverblijf Grote Beerstraat.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.