Klucht wordt bijna drama voor DVS

30 november 2015 door Hennie van der Zouw
Klucht wordt bijna drama voor DVS

HENDRIK IDO AMBACHT -De gemoederen raakten behoorlijk verhit afgelopen zaterdag in de topper van DSO-1 tegen DVS-1. Niet zozeer de openingsfase gaf daar aanleiding toe (0-3 voorsprong DVS na vijf minuten). Er ontstond al meer deining door arbitrale missers, maar DVS hield initiatief (3-6). Na een goed kwartier volgden onduidelijkheden elkaar in rap tempo op. Dat kwam de thuisploeg goed uit want dat kwam maar niet in de wedstrijd. Vermeende overtredingen en plots stil leggen van het spel, ontregelde het ritme van met name DVS, dat nog wel een 6-8 voorsprong bij rust had.

Na rust bleef het tien minuten relatief rustig- DVS leidde tot dan toe met 8-11 – maar wederom werd de aandacht voor de teams volledig verlegd naar de dubieuze beslissingen van de arbiter. Wederom keerden beslissingen zich volledig tegen DVS, wat DSO terug in het zadel hielp (11-11). Een klucht werd het publiek van beide teams voorgeschoteld, ook daar was het ongeloof zichtbaar. In de onvoorspelbare slotfase bleef DSO dus daardoor in de race voor een goed resultaat, maar niet geheel op eigen kracht! DVS bleef een drama bespaard omdat het zelf steeds de goal maakte op de belangrijke momenten. Het octet van DVS-coach Beuk, dat nog wel zelf geel ontving van de arbiter wegens protesteren, kwam uiteindelijk met de schrik vrij (13-14).

Door deze overwinning staat DVS nu los van de concurrentie. Komend weekend gaat DVS op bezoek in Willemstand bij VIOS, dat voorlaatste staat.

DVS-2 had ondanks een 0-2 voorsprong een lastig vervolg tegen runner-up DSO-2. De thuisploeg toonde  meer daadkracht en leek in het juiste ritme te komen om DVS te gaan vergezellen aan kop in deze poule. De schade bleef echter minimaal bij rust (8-7). Pas in het laatste kwart kwam DVS voor het eerst op voorsprong en een spannende slotfase diende zich aan. Vlak voor tijd leidde DVS met 9-11 maar wederom klopte de thuisploeg op de deur. De verlossende goal van DVS was meteen de mooiste. Vanuit het achtervak werd raak geschoten door de Ambachters en werd de winst binnen gehaald (10-12) .
In de poule is DVS nu los van de concurrentie: directe concurrent is nu RWA, dat zelf won en de Ambachters nu volgt op twee punten. Komend weekend is DVS vrij.

In de poule van DVS A1 tekent zich een sterke top-3 aan na de winsten van die teams. Even een update: . KOAG uit Krimpen heeft zes punten (een duel minder gespeeld). IJsselvogels heeft ook zes punten. Maar de  huidige koploper is DVS, dat halverwege op puntverlies stond tegen buurtgenoot Albatros. En dat na een 5-1 achterstand ! Bij  rust was dit gerepareerd (5-5). Toch wist DVS na rust de voorsprong te pakken (5-7), en dit vast te houden tot het laatste fluitsignaal.

Komende weekend gaat DVS eerst op bezoek bij GKV, dat nog op de eerste overwinning wacht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.