Vrouwen IFC schieten zeven keer raak tegen Wieldrecht

30 november 2015 door Hennie van der Zouw
Vrouwen IFC schieten zeven keer raak tegen Wieldrecht

HENDRIK IDO AMBACHT - Voor de vrouwen van IFC 1 stond dit weekend de wedstrijd tegen Wieldrecht 1 op het programma. Wie een blik wierp op de ranglijst zag dat IFC bovenin meestrijdt, terwijl Wieldrecht in de middenmoot meedraait. Het eerst kwartier van de wedstrijd zette IFC direct de toon voor de wedstrijd.

Er werd direct flink druk gezet, waarmee de verdediging van Wieldrecht het moeilijk had. Helaas verzuimde IFC in het begin van de wedstrijd het veldoverwicht ook te combineren met goed, tactisch voetbal. Het duurde een kwartier voordat het eerste doelpunt van de wedstrijd viel. Het was Luca van Vliet die vanaf de linkerkant de bal achter de Wieldrechtgoalie schoot. Tien minuten later was het weer raak, via een combinatie tussen Svenja van Nes en Jessica Idzenga. Vlak voor rust was er een vrije trap op de rand van het 16-meter gebied van IFC.

De Wieldrecht-inzet werd nog nipt tot corner gewerkt door keepster Elisa Heijkoop. Vanuit de corner counterde IFC razendsnel. Een pass van Svenja van Nes kwam voor de voeten van aanvoerder Jessica Idzenga. Zij bleef, zoals vaker de afgelopen weken, ijzig rustig bij de afwerking. Oog in oog met de keepster schoof zij nummer drie van de middag binnen. Met de 3-0 voorsprong op het scorebord floot, de prima leidende, scheidsrechter Thijs Prins voor de rust.

De tweede helft was nog maar net bezig of IFC schoot weer met scherp. Ditmaal was het Luca van Vliet die een strafschop feilloos binnenschoot. Niet veel later moest Milou van der Wel voor de tweede keer die wedstrijd naar de kant voor een blessure aan het gezicht. In de eerste helft keerde zij nog wel terug. De tweede keer leek ernstiger, maar de bal die vanaf een meter vol in haar gezicht uiteen spatte, heeft geen blijvende schade opgeleverd. Het spel van beide kanten was niet echt hartverwarmend, maar de doelpuntenmachine bleef wel draaien.

De 5-0 en 6-0 kwamen van de voeten van spits Svenja van Nes. Vlak voor tijd viel er nog een doelpunt te noteren. Een lange bal van verdedigster Robin Reurich werd keurig aangenomen door Jessica Idzenga. De afronding mocht er ook wezen. Idzenga mocht deze wedstrijd dus een hattrick achter haar naam schrijven.

Hoewel de doelpuntenmachine natuurlijk vaak eindigt bij de middenvelders en aanvallers, moet er ook een grote pluim worden gegeven aan de verdedigsters Esther Nousse, Femke Groeneweg, Robin Reurich, Alicia Kong, Desi Stravers en Priscilla Driessen. 

Met deze overwinning “in the pocket” kunnen de vrouwen van IFC 1 met een goed gevoel de derde ronde van de bekercompetitie tegemoet zien. Daarin is Wieldrecht namelijk de tegenstander. Volgende week, 5 december, eerst een uitwedstrijd in Zevenbergen tegen Virtus. Een week later de bekerwedstrijd tegen Wieldrecht op sportpark Schildman.

Onderschrift foto: Priscilla Driessen speelde een goede wedstrijd. Mede door de inzet van de verdediging kon de doelpuntenmachine op volle toeren draaien.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.