IFC MB2 kampioen in derby tegen Pelikaan

30 november 2015 door Hennie van der Zouw
IFC MB2 kampioen in derby tegen Pelikaan

HENDRIK IDO AMBACHT / ZWIJNDRECHT - Wie afgelopen zaterdag over het complex van IFC keek, moet haast hebben gedacht dat het eerste elftal van IFC een wedstrijd speelde. Langs de lijnen van veld 6 stonden namelijk enorm veel toeschouwers. Maar het bleek een heuse titanenstrijd te zijn tussen de meiden van IFC MB2 en de meiden van Pelikaan MB1. Inzet van deze derby was het kampioenschap. De winnaar van de wedstrijd mocht een feestje gaan vieren. Het begin van de wedstrijd was voor Pelikaan.

Zonder een aantal geblesseerde meiden moest de IFC-brigade in een ritme komen. Met een ruststand van 1-1 waren het de leiders Ben Bakker, Ron Duinkerke, Peter Klink en Eric Nobels die in alle rust nog even de puntjes op de i zetten. De tweede helft was reuze spannend. Het spel golfde op en neer, maar het was IFC dat wist te scoren. De eerste traantjes vloeiden op dat moment al bij de meiden die geblesseerd langs de lijn stonden. Dit gebeurde onder de ogen van de voltallige selectie van het eerste dameselftal, die voor hun eigen wedstrijd de meiden wilden steunen in de strijd om het kampioenschap.

Normaal zou zo’n treffer bevrijdend werken, maar het leek erop dat de verlamming even toe sloeg. Pelikaan rook de kansen, maar wist deze niet te benutten. Met een redelijk gerust hart konden de bloemen en de medailles uit de kantine gehaald worden. Vijf minuten voor tijd was er wel de alles bevrijdende treffer. Met de 3-1 op het scorebord kon er niets meer fout gaan. Na het laatste fluitsignaal barstte er een feestje los op het veld. Er waren bloemen voor de trainers en de meiden kregen een medaille omgehangen. In de kantine ging iedereen nog eens helemaal los. De muziek knalde door de ruimte en er werd genoten van de limonade en patat.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.