Knappe zege voor ASWH bij FC Rijnvogels

07 december 2015 door Hennie van der Zouw
Knappe zege voor ASWH bij FC Rijnvogels

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH heeft zaterdag een knappe overwinning geboekt. In Katwijk werd FC Rijnvogels, voor aanvang de gedeelde nummer twee van de hoofdklasse B, met 1-3 verslagen. De Ambachters kwamen na rust terug van een in de eerste helft opgelopen achterstand. Daarmee bezorgde het team van trainer Jack van den Berg FC Rijnvogels de eerste thuisnederlaag van dit seizoen.

In de openingsfase trok ASWH het initiatief naar zich toe. De gastheren kozen aanvankelijk voor eenafwachtende tactiek, waarbij zij het speelveld klein maakten. Toch rook ASWH aan de openingstreffer, maar Robin Mulder raakte helaas de paal en Rijnvogels-doelman Peter Messemaker keerde een vrije trap van Mels van Driel. Daarom was het heel jammer dat een geduldig spelend ASWH toch op achterstand kwam. Na een eigen inworp werd de bal verspeeld en kon middenvelder Pieter van der Breggen uiteindelijk van dichtbij de 1-0 achter Stef Doedée tikken. Na de openingstreffer was ASWH duidelijk even van slag. De Katwijkers leken er optimaal van te profiteren, maar een tweede doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel en dus bleef de marge te overbruggen.

Na rust drong ASWH steeds meer aan en had de ploeg pech dat scheidsrechter Knetsch een handsbal van een Rijnvogels-speler in het strafschopgebied over het hoofd zag. Een kleine twintig minuten voor tijd werd de inzet van ASWH toch beloond. Mels van Driel slingerde de bal uit een vrije trap voor het doel. Daar nam Peter Verhoeve het speeltuig ineens op de schoen. Met een fijne volley vond hij de verre hoek en bracht ASWH weer naast de gastheren. Vrijwel direct daarna mochten de Ambachters een volgend doelpuntenfeestje vieren. FC Rijnvogels-verdediger Joey Zandbergen deelde op de verjaardag van Sinterklaas een cadeautje uit door veel te kort terug te spelen op zijn doelman.

Invaller Robbert Olijfveld lag al op snelheid en was eerder bij de bal dan Messemaker, omspeelde de goalie van de Katwijkers en tikte de 1-2 binnen.

In de resterende twintig minuten diende de voorsprong over de streep te worden getrokken. FC Rijnvogels probeerde uiteraard een gelijkmaker te forceren. ASWH hield echter stand en probeerde zelf in de omschakeling te profiteren van de ruimte. Pas in de extra tijd maakte ASWH aan alle onzekerheid een einde. Michael van Dommelen brak na een goede counter door aan de linkerkant envond Robbert Olijfveld. De snelle aanvaller schoot de 1-3 binnen, zijn tweede van de middag.

Niet veel later floot scheidsrechter Knetsch af en stapte ASWH als eerste ploeg met een zege van het veld op de Kooltuin. Uiteraard werd dit enthousiast gevierd. De ploeg toonde karakter en werd daarvoor beloond met een driepunter. Door de overige resultaten steeg ASWH ook weer naar het linkerrijtje. Volgende week wacht het laatste competitieduel voor de winterstop. Dan komt XerxesDZB naar sportpark Schildman. Een goed resultaat in die wedstrijd betekent dat de verplichte pauze met een prettig gevoel kan worden ingezet.

FC Rijnvogels - ASWH 1-3 (1-0)

26. 1-0 Pieter van der Breggen 68. 1-1 Peter Verhoeve 70. 1-2 Robbert Olijfveld 90 (+4). 1-3 Robbert Olijfveld

Scheidsrechter: Knetsch

FC Rijnvogels: Peter Messemaker; Sonny ten Hoope, Kevin Wijmer, Joey Zandbergen, Rob Zandbergen; Pepijn Kooij, Sander van der Horst (88. Sander van der Gugten), Pieter van der Breggen; Mitchel Beyersbergen, Niels van Veen (46. Martijn Tjon-A Njoek), Sammy Zandbergen (82. Thomas Dijk)

ASWH: Stef Doedée; David Almeida, Peter Verhoeve, Jerry Tieleman, Victor de Blok; Jesper van den Bosch, Lars Bosscha (46. Robbert Olijfveld), Shabir Isoufi (69. Rutger de Bos), Mels van Driel; Robin Mulder (90. Gilmaro van de Werp), Michael van Dommelen

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.