IFC Vrouwen plaatsen zich voor de achtste finale van de KNVB-Beker

14 december 2015 door Hennie van der Zouw
IFC Vrouwen plaatsen zich voor de achtste finale van de KNVB-Beker

HENDRIK IDO AMBACHT - Afgelopen zaterdag speelde IFC Vrouwen 1 voor de tweede keer binnen een maand tegen de dames van Wieldrecht. Een maand geleden werd de competitiewedstrijd met een ruime overwinning (7-0) afgesloten. Afgelopen zaterdag stonden beide teams voor de derde ronde van de KNVB-beker wederom tegenover elkaar. Ook nu wonnen de dames van IFC vrij gemakkelijk. Zonder de afwezigen Milou van der Wel, Elisa Heijkoop, Amanda Visser, Britt Wijnmaalen en Femke Groeneweg werd afgetrapt. Door de afwezigheid van vaste keepster Heijkoop, stond B-junior Kim Buijs in het doel.

Een wedstrijd waar IFC vrij nonchalant opende, maar toch binnen 25 minuten een 2-0 voorsprong wist te bewerkstelligen. Tweemaal was spits Svenja van Nes trefzeker. Na deze twee treffers verzandde IFC in een gezapig spel, er werden geen kansen meer gecreëerd. Met de 2-0 werd de kleedkamer opgezocht, waar trainer John Dost probeerde de dames weer scherp te krijgen.

De woorden van het trainersduo Dost en Matze waren aangekomen bij de dames. Binnen tien minuten lag nummer drie van de middag in het netje. Een voorzet van Svenja van Nes werd keurig door Luca van Vliet ingeschoven. De dames van IFC lieten zien dat ze een aardige dosis techniek in hun bagage hebben zitten, want er werd weer lekker gecombineerd. Dit leidde halverwege de tweede helft tot de 4-0. Het was spits Svenja van Nes die met een mooi schot haar derde doelpunt van de middag scoorde. Het volgende doelpunt kwam voort uit een scrimmage. Het was Lisa Hartsuiker die heel attent was en het beslissende tikje gaf. Het mooiste doelpunt bewaarden de dames van IFC tot de slotminuut. Vanaf ongeveer 25 meter was het Lisa Hartsuiker die met een geplaatst schot die eindstand op 6-0 bepaalde.

Wie de volgende tegenstander in het bekeravontuur wordt is nog niet bekend. De loting moet nog plaatsvinden. De wedstrijd van aankomende zaterdag is van het programma gehaald, zodat de dames van IFC kunnen genieten van een winterstop. In januari starten de trainingen weer en staan er activiteiten en oefenwedstrijden op het programma.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.