IFC Vrouwen redt wedstrijdpunt in slotminuut

07 maart 2016 door Hennie van der Zouw
IFC Vrouwen redt wedstrijdpunt in slotminuut

HENDRIK IDO AMBACHT / PAPENDRECHT - In de wetenschap dat naaste concurrent VVAC eerder op de dag twee punten had laten liggen, moest IFC Vrouwen 1 aantreden tegen de selectie van Papendrecht 1. Bij een overwinning zou IFC de koppositie overnemen. In de voorbespreking werd de dames herinnerd aan het eerste duel tegen Papendrecht. Toentertijd waren de vrouwen van IFC heer en meester, maar werd het duel pas in de slotfase beslist. IFC was dus gewaarschuwd voor het zeer verdedigend en fysiek spelend Papendrecht.

Met een zeer matige wedstrijdfocus begon IFC aan de wedstrijd. Papendrecht profiteerde optimaal.

In de derde minuut opende Papendrecht de score met een mooi afstandsschot. Een paar minuten later was het weer raak en weer waren het de vrouwen van Papendrecht die stonden te juichen.Ditmaal was er een snelle counter van de aanvalslinie van de gasten. De dames van de thuisclub moesten dus echt de rug rechten. Dat gebeurde ook via een mooie aanval. Vanaf de linkerkant wist Lisa Hartsuiker zich vrij te spelen. Haar voorzet was goed en kon door spits Svenja van Nes worden ingetikt.

Na deze aansluitingstreffer drukte IFC door en via Lisa Hartsuiker werd de stand halverwege de eerste helft gelijkgetrokken. De rest van de eerste helft hielden beide teams elkaar in evenwicht. IFC was wel sterker, maar af en toe kwam Papendrecht er toch gevaarlijk uit. Met de gelijke stand op het scorebord werd de kleedkamer opgezocht. De trainers konden enkele gerichte aanwijzingen geven.

Terwijl IFC met de goede bedoelingen aan de tweede helft begon, was het toch weer Papendrecht dat op een voorsprong kwam. En wederom uit een snelle counter. IFC was een keer of vijf dicht bij de gelijkmaker, maar drie keer voorkwamen paal en lat de derde treffer van de IFC-vrouwen. Naarmate IFC steeds meer druk zette, gooide Papendrecht al hun fysieke bagage in de strijd. In de slotminuut van de wedstrijd kreeg IFC toch loon naar werken. Het was Britt Wijnmaalen die met een prachtige lob de keepster van Papendrecht het nakijken gaf. De ontlading was groot bij iedereen met een IFC-hart. Ondanks het puntje, kan ook gesproken worden over twee puntjes verlies. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen GSC/ODS, wederom een wedstrijd waar het fysieke aspect waarschijnlijk een rol gaat spelen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.