IFC Vrouwen verspeelt kostbare punten

14 maart 2016 door Hennie van der Zouw
IFC Vrouwen verspeelt kostbare punten

HENDRIK IDO AMBACHT - Na de teleurstellende wedstrijd van vorig week (3-3 tegen Papendrecht) hadden de vrouwen van IFC voor dit weekend maar één missie: winnen. Dat zou dan moeten gebeuren in de wedstrijd tegen GSC/ODS op Dordtse bodem. De wedstrijd begon nog heel aangrijpend, want oh, oh wat was de pupil van de week een schattig gezicht. Daarna moest de focus echter worden gericht op de wedstrijd.

Gedurende de hele eerste helft hielden beide teams elkaar goed in evenwicht. Het was dat het lentezonnetje zijn werk deed, want het spel van de 22 speelsters was alles behalve hartverwarmend.

De beste kansen waren er nog wel voor IFC, maar de afwerking liet te wensen over.

IFC begon de tweede helft sterker. De Ambachtse vrouwen kregen loon naar werken, geholpen door de laatste vrouw van GSC/ODS die de bal in eigen doel gleed. Lang kon er niet van de voorsprong genoten worden, want twee minuten later stond het alweer gelijk, middels een prachtig afstandsschot. Tien minuten voor tijd claimde IFC, terecht, een strafschop. Maar de scheidsrechter die de hele wedstrijd voor werkelijk alles floot, had nu kennelijk niets gezien. Hoewel IFC nog wel kansen kreeg om de wedstrijd te beslissen, leek het juist de thuisclub die er met drie punten vandoor zou gaan. Een schot van afstand werd echter goed door keepster Elisa Heijkoop via de lat overgetikt.

Voor de tweede achtereenvolgende week verspeelden de vrouwen van IFC dus belangrijke punten in de race om het kampioenschap.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.