IFC Vrouwen pakt de volle buit tegen Noordeloos

21 maart 2016 door Hennie van der Zouw
IFC Vrouwen pakt de volle buit tegen Noordeloos

HENDRIK IDO AMBACHT - Na twee mindere wedstrijden (twee maal een gelijkspel) is het voor de vrouwenselectie een spannende periode. Een blik op de ranglijst leert dat IFC één puntje minder heeft dan koploper VVAC. Voor de IFC-vrouwen zullen de komende acht wedstrijden telkens een finale betekenen in de strijd om het kampioenschap. Afgelopen weekend stond de eerste finale op het programma: een thuisduel tegen Noordeloos. En het eerste deel van de missie slaagde, want er werd met 2-0 gewonnen.

IFC begon scherp aan de wedstrijd. Dit resulteerde al snel in kansen. De inzet van Svenja van Nes kon echter nog net tot corner verwerkt worden. Ook een goede mogelijkheid van Milou van der Wel werd nog niet benut. Ondertussen hadden de verdedigers Desi Stravers, Robin Reurich, Britt Wijnmaalen en Alicia Kong, en later ook Nanina Matze en Priscilla Driessen,  het achterin helemaal onder controle. Na een klein kwartiertje spelen was het IFC dat dicht bij een treffer was, maar de inzet van Van der Wel eindigde op de lat. Vijf minuten voor tijd kreeg IFC hulp van de keepster van Noordeloos. Een ogenschijnlijk gemakkelijke bal werd verkeerd verwerkt, waardoor Svenja van Nes de bal in het lege doel kon schieten.

De tweede helft begon spannend. Zowel Elisa Heijkoop als de keepster van Noordeloos moesten zich enkele malen maximaal strekken om een tegentreffer te voorkomen. Vijf minuten voor het eindsignaal vergrootte IFC toch de score. Rechterspits Milou van der Wel benutte goed haar snelheid.

Zij werd binnen het strafschopgebied door de keepster onderuit gewerkt. Scheidsrechter Quadt wees gedecideerd naar de elfmeterstip. De strafschop werd onberispelijk binnen geschoten door Britt Wijnmaalen. Volgende week wacht de derby tegen Groote Lindt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.