ASWH jeugd kan terugzien op een fantastisch seizoen

01 augustus 2016 door Hennie van der Zouw
ASWH jeugd kan terugzien op een fantastisch seizoen

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Met alle voorbereidingen op het voetbalseizoen 2016/17 in volle gang is het voor voetbalvereniging ASWH ook een goede zaak om eens te kijken waar men staat met de jeugd, kortom hoe heeft de ASWH jeugd het in seizoen 2015/16 gedaan?

Mini pupillen
Haast elke zaterdag meldde zich wel een mini aan om bij de ASWH Voetbalschool te komen voetballen. Op het hoofdveld werd een aantal veldjes uitgezet en onder leiding van een op de achtergrond opererende coach ‘wedstrijdjes’ gespeeld, welke traditioneel werden afgesloten met het nemen van penalty’s. Wat een plezier hebben deze voetballers in de dop, maar net zo goed staan (groot)ouders te genieten van het spelplezier. Een aantal mini’s zal komend seizoen doorstromen naar de JO9 competitie, waar gestart zal gaan worden met 10 zeventallen.

F pupillen
In de najaarscompetitie kwamen 10 teams in actie waarvan er 3 kampioen zijn geworden, na de winterstop 11 teams die 2 kampioenen opleverden. Opvallend was dat het nieuwe F11 team direct kampioen werd en dat is een prima prestatie voor een startend team. Het F1 selectieteam presteerde ook prima, in een volledige competitie werd deze als kampioen afgesloten.

E pupillen meisjes
De ME damesteams deden het, mede door de enthousiaste trainsters, prima in de competitie, beide teams werden kampioen in de voorjaarscompetitie. Het is altijd leuk om deze teams in hun roze kousen over het veld te zien lopen. Een aantal jaren heeft ASWH geen meisjesteam gehad, maar inmiddels zijn de dames niet meer weg te denken en zal het seizoen 2016/17 gestart worden met een MO11 (E), MO13 (D) en MO15 (C) team. Voor alle leeftijden kan ASWH nog meisjes gebruiken om de elftallen / zeventallen te versterken.

E pupillen jongens
De E afdeling was de meest succesvolle afdeling, met maar liefst 10 keer een kampioenschap. Opvallend waren de prestaties van E6 en E10 die zowel in het najaar als na de herindeling in het voorjaar het kampioenschap opeisten. Ook hier werd het selectieteam E1 in een zeer sterke competitie kampioen. In komend seizoen zal gestart worden met 11 teams.

D pupillen jongens en meisjes
Na kampioenschappen in de E afdeling vierde het doorgestroomde meisjes D elftal ook in de D-afdeling in het najaar het kampioenschap. In de voorjaarscompetitie kwamen de dames ver in de districtsbeker. De elftallen D3 en D5 werden kampioen in het najaar en D4 in het voorjaar. Ook in de D-afdeling deed het selectieteam het prima: ruim voor het slot van de competitie kon D1 het welverdiende kampioenschap vieren. Er was ook veel succes in de districtsbeker welke zowel door D3 als D1 in spannende finales in Giessenburg werden gewonnen. In seizoen 2016/17 staan 7 teams te trappelen om hun beste beentje voor te zetten.

C junioren
In de C afdeling kon ASWH 2 kampioenen verwelkomen: C5 werd voorjaarskampioen en C4 najaarskampioen. Net als dit seizoen heeft ASWH 5 teams ingeschreven voor de komende competitie.

B junioren
Het B selectieteam wist zich netjes te handhaven in de competitie, terwijl het gezellige team van ASWH B3 het voorjaarskampioenschap mocht vieren. Ook komend seizoen 3 teams in deze leeftijdsklasse.

A junioren
Het A1 team wist zich keurig netjes te handhaven in de 4 e divisie en wist net als in 2015 de Dordtenaarcup te winnen en dit inmiddels voor de 7 e keer! Geen enkel A1 team uit de Drechtsteden heeft deze prestatie tot op heden behaald. Het A2 team scoorde er lustig op los en werd op overtuigende wijze kampioen. Zowel bij de pupillen als de junioren is geen enkel team gedegradeerd, een grote pluim voor de inzet  van de spelers en trainers.

ASWH Clubscheidsrechters
In de opsomming van de ASWH successen mogen ook de ASWH clubscheidsrechters niet onvermeld blijven. In 2014 ontving ASWH als eerste vereniging in de Drechtsteden uit handen van betaald voetbal scheidsrechter Ed Janssen de ARAG certificering. Elke zaterdag worden de scheidsrechters door een coachteam bijgestaan en hebben ook een aantal met veel succes hun KNVB cursus afgerond. ASWH kan zelfs nieuwe leden verwelkomen die speciaal bij ASWH komen spelen omdat zezien dat het fluiten bij ASWH een serieuze zaak is, iets waar ASWH zeer trots op is. Niet onvermeld mag worden dat ook 6 meisjes wedstrijden fluiten, waarvan 3 dames die ook voor de KNVB zoudenmogen fluiten.

Tijdens het fantastische en gezellige ASWH familieweekend zijn alle kampioenen stuk voor stuk gehuldigd en mochten ook alle scheidsrechters een medaille voor hun diensten in ontvangst nemen.Samengevat gaat ASWH vol vertrouwen het nieuwe (jeugd)seizoen in en hoopt weer net zo veel kampioenschappen te kunnen behalen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.