Spoedwerkzaamheden Sophiahal afgerond

02 augustus 2016 door Hennie van der Zouw
Spoedwerkzaamheden Sophiahal afgerond

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Vanaf donderdag 28 juli zijn bij werkzaamheden aan de Sophiahal problemen ontstaan. De grond die aan de buitenkant van de hal ligt (aan de zijde van het park) zou worden opgevuld met een piepschuimachtig materiaal.

Binnengedrongen
Door nog onbekende oorzaak is er ruimte ontstaan in de wand van de sporthal, waardoor het materiaal in een hoek van de hal naar binnen is gekomen. De werkzaamheden zijn daarop stilgelegd.

Geur
Omdat het materiaal een zeer indringende geur afgaf, werd de sporthal voor gebruikers afgesloten. De stof is niet gevaarlijk, maar bij hoge concentraties zouden klachten als misselijkheid en hoofdpijn kunnen optreden.

Opruimen
In eerste instantie werd bekeken hoe het materiaal het beste kon worden opgeruimd. Dit gebeurde via later de buitenkant van de sporthal. Omdat de geur intens is, droegen medewerkers van het schoonmaakbedrijf persoonlijke beschermingsmiddelen, waaronder ademlucht.

Afgezet
Het gebied aan de achterkant van de hal, ter hoogte van het incident, werd afgezet met hekken. Bij het opruimen kon een klein spoor van de geur opgemerkt worden. Op vrijdag 29 juli rond 12.00 uur was het schuim uit de hal weg gehaald, de hal werd nog wel geventileerd.

Vanwege de zomervakantie is de sporthal niet in gebruik. Het restaurant in de Sophiahal is wel gewoon open en bereikbaar.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.