Eerste steen nieuwbouw kindcentrum De Tweestroom

28 juni 2016
Eerste steen nieuwbouw kindcentrum De Tweestroom

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Vandaag hebben Maureen Thiellier (groep 7, kindcentrum De Tweestroom) en Jaap Boer (projectleider gebouwen, PIT kinderopvang & onderwijs) de eerste steen gelegd voor de nieuwbouw van christelijk kindcentrum De Tweestroom aan de Jan Wissenslaan 5 in Hendrik-Ido- Ambacht. Dit gebeurde onder toeziend oog van kinderen en ouders van De Tweestroom en een aantal mensen die nauw zijn betrokken bij de bouw. Christelijk kindcentrum De Tweestroom is sinds 1 januari 2016 een van de drie kindcentra van PIT kinderopvang & onderwijs in Hendrik-Ido- Ambacht.

Leerling Maureen Thiellier was - na een loting - door de Leerlingenraad voorgedragen om de eerste steen te leggen. Jaap Boer werd gekozen vanwege zijn intensieve betrokkenheid bij de voorbereidingen en de bouw van het nieuwe kindcentrum. “U kunt zich voorstellen dat er bij nieuwbouw van een kindcentrum nogal wat komt kijken. Naast budget spelen ook zaken als kwaliteit en duurzaamheid een belangrijke rol. Jaap heeft er veel werk aan gehad om dit traject in goede banen te leiden en houdt de bouw en inrichting nog steeds nauwlettend in de gaten. Tijd blijft de grootste uitdaging,” aldus bestuurder Ad Vos van PIT kinderopvang & onderwijs. In zijn speech benadrukte hij ook dat PIT blij is deze stap in Hendrik-Ido-Ambach te kunnen zetten. “Sinds januari horen de christelijke kindcentra De Meander, De Tweestroom en De Wijngaard in deze gemeente onder de PIT-vlag. Daar zijn we trots op.

Met dit nieuwe kindcentrum willen we letterlijk en figuurlijk ons steentje bijdragen om toekomstdromen van kinderen waar te maken.”

Na een periode van plannen, ontwerpen, vergunningen en andere voorbereidingen van de nieuwbouw startte in de eerste maanden van 2016 de sloop van het oude schoolgebouw dat op deze locatie stond. In april is de eerste paal geslagen en in de zomervakantie staat de oplevering gepland. Op 22 augustus a.s. is het gebouw zo goed als klaar en ingericht zodat de kinderen allemaal in een fris en nieuw gebouw het schooljaar kunnen starten. De Tweestroom biedt naast onderwijs ook buitenschoolse opvang en vanaf 22 augustus een peuterspeelgroep aan.

Namens De Tweestroom bedankte directeur Conny Valk de eerste steenleggers en alle aanwezigen voor hun komst. “Vanwege de tijdsdruk op de bouw hebben we er nu een bescheiden bijeenkomst van gemaakt. Op 4 oktober staat onze officiële opening gepland. Dit vieren we wat uitgebreider en we hopen u en vele anderen dan ons prachtige nieuwe onderkomen te laten zien.” Ter gelegenheid van het leggen van de eerste steen kregen alle leerlingen een helm met een PIT-sticker en een ijsje. “Met elkaar willen we op de juiste manier met de stroom meebewegen en een goede invulling geven aan de leukste kinderopvang en inspirerend onderwijs op een christelijke grondslag. Het samen doen en beleven - partnerschap - is een hele belangrijke kernwaarde van ons kindcentrum,” aldus Conny Valk.

Op de foto: Maureen Thiellier (groep 7 kindcentrum De Tweestroom) en Jaap Boer (projectleider gebouwen PIT kinderopvang & onderwijs) hebben de eerste steen gelegd voor de nieuwbouw van christelijk kindcentrum De Tweestroom.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.