Hoofdteam van DVS'69 herstelde zich na de nederlaag van vorige week

03 oktober 2016 door Hennie van der Zouw

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Het hoofdteam van DVS’69 herstelde zich na de nederlaag van de week ervoor. In eigen huis wonnen zowel de hoofdmacht en reserves van KIOS. DVS A1 kon het niet bolwerken tegen kampioenskandidaat TOP.

De hoofdmacht van DVS-coach Beuk had vanaf het begin het initiatief tegen KIOS (2-1), maar liep ondanks de goede “spirit” wel lang achter de feiten aan (2-4) . Toch  kon DVS met een nipte voorsprong gaan rusten (7-6) . Het vol inzet strijdende DVS pakte de verdiende voorsprong na de thee maar groter dan twee doelpunten in Ambachts voordeel werd het niet. Hoewel KIOS nog twee opgelegde kansen miste, werd het niet spannend meer en kijkt DVS nu reikhalzend uit naar het treffen van komend weekend, als koploper Fiducia sportpark Schildman bezoekt (aanvang 15.30)

DVS-2 klom uit de “gevarenzone” dankzij een goede wedstrijd tegen KIOS-2, dat DVS in de poule op de huid zit. DVS had vanaf het begin het initiatief (3-1) maar miste teveel opgelegde kansen om met een rustig gevoel de kleedkamer in te gaan halverwege: 8-5. Na rust speelde DVS veel ruimtelijker en dat leidde tot de 12-6 voorsprong. Mooie goals volgden elkaar op zodat KIOS gedesillusioneerd afdroop (16-9). Komend weekend probeert DVS zeker deze winst een passend gevolg te geven als Fiducia op bezoek komt op sportpark Schildman. Die ploeg volgt DVS nu op een punt (aanvang 14 uur)

DVS A1 kon zich niet optrekken aan het spelniveau van hoogvlieger TOP. De Ambachtse jeugd speelde met name in de eerste helft onder haar kunnen . De tweede helft was zichtbaar beter, maar een “echte” wedstrijd werd het nooit: 10-30. Komend weekend zal de ploeg proberen alles uit het vat te halen als de huidige “runner up” KCC op bezoek komt.