Christelijk kindcentrum De Tweestroom officieel geopend door Burgemeester Jan Heijkoop

04 oktober 2016 door Hennie van der Zouw
Christelijk kindcentrum De Tweestroom officieel geopend door Burgemeester Jan Heijkoop

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Burgemeester Jan Heijkoop van Hendrik-Ido-Ambacht heeft het nieuwe christelijke kindcentrum De Tweestroom van PIT kinderopvang & onderwijs aan de Jan Wissenslaan 5 officieel geopend.

Hij onthulde een schilderij van twaalf panelen die zijn gemaakt door de kinderen van de peuterspeelgroep, de acht onderwijsgroepen en de bso, de ouders en het team van De Tweestroom. Dit laatste paneel maakte de burgemeester compleet. Vervolgens feliciteerde hij de kinderen, ouders, pedagogisch medewerkers, leerkrachten en andere betrokkenen met het mooiste kindcentrum van Hendrik-Ido-Ambacht.

Daarna knipte hij een lint door en konden de kinderen weer verder met spelen en leren in hun vrolijke nieuwe onderkomen. Het schilderij krijgt een mooie plek in De Tweestroom, dat in een recordtijd van drie maanden is gebouwd en optimale ontwikkelingsmogelijkheden biedt voor kinderen van 2 tot 13 jaar. “Wij zoeken in alles de verbinding om onze kinderen met al hun talenten maximaal tot hun recht te laten komen.

Het schilderij dat burgemeester Heijkoop heeft onthuld en afgemaakt staat daar symbool voor: opvang en onderwijs, ouders, kinderen en medewerkers, kindcentrum en omgeving… Dit partnerschap vinden wij enorm belangrijk,” benadrukt directeur onderwijs Conny Valk van De Tweestroom. “Elke dag opnieuw voelt het hier als een feestje. Bij het ontwerp en de bouw hebben rust, duurzaamheid en de doorgaande ontwikkelingslijn centraal gestaan. Daar plukken de kinderen dagelijks de vruchten van.”

Circusdag
Volgens bestuurder Ad Vos van PIT kinderopvang & onderwijs is De Tweestroom een kindcentrum om trots op te zijn. “Het is een inspirerende en veilige omgeving om te spelen en te leren en daagt uit tot creativiteit, ontdekking en groei.” Creativiteit is een speerpunt van De Tweestroom. “In het gebouw komen alle groepen uit op een centrale hal die volop ruimte biedt voor de creatieve ontwikkeling van kinderen.

In samenwerking met een groep ouders zorgen we voor een naadloze overgang van kunsteducatie in het onderwijs en creatieve activiteiten op de buitenschoolse opvang,” aldus manager kinderopvang Manja van Hengel. De officiële opening is een van de festiviteiten om de nieuwbouw te vieren. Woensdag 5 oktober is een complete circusdag voor alle kinderen van De Tweestroom.

Samen met de artiesten van Circus Rotjeknor zorgen ze voor een onvergetelijke circusvoorstelling met een grote variatie aan circusacts voor het hooggeëerde publiek van ouders, familie, vrienden en andere bekenden. Op donderdag 6 oktober is er een open huis waarvoor de omwonenden van de Jan Wissenslaan zijn uitgenodigd.

Op de foto’s: Burgemeester Jan Heijkoop van Hendrik-Ido-Ambacht verricht de officiële opening van het nieuwe christelijke kindcentrum De Tweestroom van PIT kinderopvang & onderwijs aan de Jan Wissenslaan 5.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.