IFC Vrouwen pakt belangrijke zege

10 oktober 2016 door Hennie van der Zouw
IFC Vrouwen pakt belangrijke zege

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Dit weekend stond voor de vrouwen van IFC 1 de competitiewedstrijd tegen Zuidland Vrouwen 1 op het programma, een duel in de derde klasse. IFC speelt dit seizoen voor het eerst in de derde klasse, terwijl tegenstander Zuidland daar al weer enkele jaren actief is. IFC-trainer John Dost kon over een vrijwel geheel fitte selectie beschikken. De wedstrijd stond onder leiding van routinier Ad de Pauw. Het begin van de wedstrijd ging gelijk op.

De eerste echte kans was er één voor de thuisclub. Rechterspits Milou van der Wel werd de diepte ingestuurd, maar miste scherpte in haar afwerking. Snel werd duidelijk dat de vrouwen van Zuidland de duels niet schuwden. Regelmatig was aanvoerster Jessica Idzenga het doelwit van de felle charges. De Ambachtse liet zich echter niet uit het veld slaan, want het was juist de technisch begaafde Ambachtse die halverwege de eerste helft heel beheerst de 1-0 binnen schoot.

Naarmate de eerste helft verstreek waren het de vrouwen van Zuidland die steeds gevaarlijker werden. Vlak voor rust viel dan ook de gelijkmaker. Wie dacht dat met deze 1-1 stand de rust gehaald werd, kwam bedrogen uit. In dezelfde minuut was er een prachtig genomen vrije trap van Britt Wijnmaalen. Zij lanceerde Milou van der Wel, die ditmaal wel ijzig rustig bleef toen zij oog-in-oog kwam met de Zuidlandse goalie. Dat betekende dus een voorsprong voor IFC. Lang mocht hier niet van genoten worden, want het was Zuidland dat voor rust de stand toch nog gelijktrok. Gedurende de gehele eerste helft was het de IFC-keepster Femke Groenweg die een aantal keren prima reddend optrad.

Na rust was het Zuidland dat hetzelfde spel tentoonspreidde. Veel pressie en mooie combinaties. Toch was het IFC dat weer, ditmaal via Lisa Hartsuiker, wist te scoren. Het werd 3-2 uit een counter. De vrouwen van IFC roken bloed en drukten door. Via spits Svenja van Nes werd het al vrij snel zelfs 4-2. Op dat moment tegen de verhouding van het spelbeeld in. De ploeg uit Zuidland was duidelijk uit het veld geslagen en de onderlinge irritaties begonnen parten te spelen. Toch herstelden de gasten zich. Tien minuten voor tijd scoorden zij de aansluitingstreffer.

Met de 4-3 stand ontpopte zich een spannend slot. Even dacht IFC dat het de wedstrijd op slot had gegooid, maar scheidsrechter Ad de Pauw keurde een doelpunt van Milou van der Wel op advies van de grensrechter af. Vijf minuten voor tijd viel uiteindelijk toch de beslissing. Het was middenveldster Daniëlle Zwang die goed inschoof. Van afstand schoot zij op vijandelijk doel, en met succes. Daarmee bepaalde zij de eindstand op 5-3. Volgende week ontvangt IFC koploper Sleeuwijk. Een tegenstander die nog zonder puntverlies is in de competitie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.