ASWH na thriller in Spakenburg naar laatste zestien KNVB Beker

27 oktober 2016 door Hennie van der Zouw
ASWH na thriller in Spakenburg naar laatste zestien KNVB Beker

HENDRIK-IDO-AMBACHT - ASWH zit bij de laatste zestien in het toernooi om de KNVB Beker! Gisteravond leverde het team van trainer Jack van den Berg wederom een fantastische prestatie. In de tweede ronde werd tweededivisionist Spakenburg in een heuse thriller na verlenging uitgeschakeld (2-3). De Ambachters kwamen op 0-2, maar incasseerden vervolgens een enorme domper toen Spakenburg diep in blessuretijd alsnog een verlenging afdwong. Daarin toonde ASWH niet voor het eerst aan over veerkracht en karakter te beschikken. Peter Verhoeve zette zijn elftal koppend opnieuw op voorsprong, waarna ASWH stand hield en donderdagavond in de koker verdwijnt voor de loting.

Trainer Jack van den Berg koos voor de bekerkraker in het vissersdorp voor de vertrouwde namen. Alleen Marvin Nootenboom verdedigde uiteraard volgens afspraak het doel. Shabir Isoufi ontbrak wegens een blessure in de wedstrijdselectie, waarin Ryan van Dijk na zijn vakantie terugkeerde. Ook de talenten Sven Breukhoven en Billy Nzojyibwami reisden mee naar de blauwe zijde van sportpark De Westmaat en maakten deel uit van de groep. De al langer geblesseerde Jeremy Hubregtse en John van Vugt waren nog niet beschikbaar, maar stonden uiteraard wel fel meelevend langs de lijn.

Al in de openingsfase liet ASWH zien dat het zich niet liet afschrikken door Spakenburg, toch een grote naam in het amateurvoetbal. De thuisploeg had misschien een optisch overwicht, heel gevaarlijk werden de gastheren lange tijd niet. ASWH had de zaken defensief over het algemeen behoorlijk op orde en probeerde zelf ook waar mogelijk het vertrouwde positiespel te spelen. Helaas liep het daarbij soms in de eindfase spaak. Halverwege de eerste helft was de beste kans wel voor Spakenburg, dat overigens na een kwartier al noodgedwongen een verdediger wisselde. Na een afgeslagen aanval werd de bal opnieuw ingebracht. Danny van den Meiracker kopte terug richting Philip Ties, maar diens inzet vloog over het Ambachtse doel.

Daar kwam ASWH dus goed weg, maar niet veel later mocht de thuisploeg opgelucht ademhalen. Na een goede tegenaanval van ASWH werkte Peter de Lange de bal langs de uitgekomen goalie. Robbert Olijfveld schoot vervolgens raak, maar hij zou dit in buitenspelpositie gedaan hebben. Het bleek echter slechts uitstel van een Ambachts feestje. Na een onderschepping door David Almeida kwam Jesper van den Bosch in balbezit. De aanvoerder liet een fijne pass los op de richting het doel stormende Robbert Olijfveld. Hij liep zijn tegenstander eruit, verscheen alleen voor doelman Timmermans en schoof keurig de 0-1 binnen. Een prima goal van Olijfveld, zijn derde in het toernooi om de KNVB Beker.

Uiteraard liet Spakenburg, dat kort na die treffer een tweede verdediger moest wisselen, het er niet bij zitten. De thuisploeg voerde de druk op en was vooral dreigend via hoekschoppen. Na een slimme variant kwam er een vrije schietkans, waarbij een Spakenburger gelukkig voor ASWH de bal tegen een medespeler trapte. Daardoor eindigde de poging naast het doel. In de slotfase wederom een gevaarlijke hoekschop, maar nu redde Nick Slotboom ASWH. De Ambachter kopte de bal van de lijn en dus mocht ASWH met een voorsprong de rust in.

In de tweede helft probeerde Spakenburg het met een iets offensievere speelwijze. Daardoor ontstond er echter ook ruimte voor ASWH en al binnen tien minuten profiteerden de witzwarten optimaal. Peter de Lange vond Jesper van den Bosch en de captain tekende voor zijn tweede beslissende pass van de avond. Hij stuurde de bal richting het strafschopgebied, waar de doorgelopen De Lange zijn opponent wegzette en vanuit een lastige hoek perfect in het doel mikte. Een mooi moment voor de topscorer van ASWH, die immers de vorige twee seizoenen het shirt van de tegenstander droeg.

Aanvoerder Jesper van den Bosch speelde een sterke wedstrijd.
Daarmee leek ASWH op rozen te zitten. Spakenburg bracht weliswaar een extra aanvaller binnen de lijnen in de persoon van Kees 'Pier' Tol, maar de ploeg opereerde vrij gehaast en kwam ondanks de druk op het doel nauwelijks tot serieus doelgevaar. Een kopbal van Danny van den Meiracker was lange tijd het gevaarlijkst. Een kwartier voor tijd leek een voorzet van Philip Ties een prooi voor Marvin Nootenboom. Helaas verkeek de jonge goalie zich op de bal, waardoor het speeltuig door zijn benen rolde en voor de schietgrage voeten van goaltjesdief Kees 'Pier' Tol belandde. Die had uiteraard geen moeite om te scoren en zo keerde de spanning terug in de wedstrijd. Zuur voor ASWH en voor Nootenboom, al herpakte de doelman zich snel. Met een knappe redding voorkwam hij de gelijkmaker. Nootenboom tikte een vrije trap van Kees 'Pier' Tol uit de hoek en had daarna een fantastische reflex met de voet in huis op de rebound van Philip Ties.

De klok tikte verder en ASWH werd op de counter nog gevaarlijk via Robbert Olijfveld, maar zijn inzet eindigde via een tegenstander naast. Met Jerry Tieleman als extra lid van de luchtmacht en later ook Bart Deprez als invallers binnen de lijnen probeerde ASWH de voorsprong over de streep te trekken. Scheidsrchter Blank kende drie minuten extra tijd toe en die werden ASWH alsnog fataal. Met nog een half minuutje op de klok kreeg Spakenburg nog een vrije trap. Iedereen ging mee naar voren, inclusief de doelman. De bal werd voor de goal gepompt en Danny van den Meiracker kopte raak. Ongeloof op de gezichten van de ASWH-spelers, maar het was toch echt weer 2-2. Verlengen dus.

Een behoorlijke dreun voor ASWH, dat de zege bijna te pakken had. Toch herstelde de ploeg zich snel. De eerste verlenging was voorbij voor iedereen er erg in had, veel gebeurde er niet voor de doelen. Hoe anders was dat aan het begin van de tweede verlenging. ASWH kreeg een vrije trap aan de zijkant. Mels van Driel zette zich nog maar eens achter de bal en liet met zijn fijnbesnaarde linkervoet een goede voorzet los. De Ambachtse luchtmacht kwam in actie en Peter Verhoeve kopte de bal achter de graaiende handen van doelman Timmermans. Weer een belangrijk kopdoelpunt van de Hagenees in de KNVB Beker! ASWH stond opnieuw voor, maar moest nog veertien minuten spelen. Uiteraard probeerde Spakenburg daarin nog een gelijkmaker te forceren, maar de Ambachters gaven alles wat ze hadden en hielden stand. Aanvoerder Jesper van den Bosch moest zich moegestreden laten aflossen door Ryan van Dijk. ASWH bleef gaan. Helaas strandden enkele kansrijke uitbraakpogingen via Bart Deprez, de spelers vlogen overal op af en doken zelfs in de 119e minuut nog de hoeken in. Eigenlijk ging iedereen onvermoeibaar door en met succes. Scheidsrechter Blank floot af en dus had ASWH het weer geflikt, winnen in een uitduel bij een tweededivisonist.

Wederom een fantastische teamprestatie van een ploeg die zich zelfs na een flinke mentale dreun kon oprichten en alsnog de zege greep. De meegereisde aanhang liet ook duidelijk zien en horen dat het de strijdlust van het team waardeerde. Na afloop kon er achter het doel dan ook een mooi feestje worden gevierd toen de spelers de Ambachtse supporters kwamen bedanken voor de steun. Weer een heerlijk ASWH-avondje! De blik gaat nu richting de loting van morgenavond, waar hopelijk een mooie tegenstander uitrolt. Zaterdag wacht echter ook al weer een nieuwe uitdaging in de competitie, als VVOG de tegenstander is op sportpark Schildman. Ongetwijfeld start ASWH na gisteravond met het nodige vertrouwen aan dit duel.

Spakenburg - ASWH 2-2 (0-1), 2-3 na verlenging
35. 0-1 Robbert Olijfveld 55. 0-2 Peter de Lange 74. 1-2 Kees 'Pier' Tol 90 (+3). 2-2 Danny van den Meiracker 106. 2-3 Peter Verhoeve
Scheidsrechter: E. Blank

Spakenburg: Theo Timmermans; Ralph Dua, Sten Vreekamp (15. Ismo Vorstermans), Tim Sanders (40. Adi Draganovic), Matthijs Blijham; Nick Tol, Philip Ties, Niels Buijtenhuis; Olivier Pilon, Danny van den Meiracker, Robbie Holder (59. Kees 'Pier' Tol)

ASWH: Marvin Nootenboom; David Almeida, Stanley Husen, Peter Verhoeve, Gilmaro van de Werp; Jesper van den Bosch (117. Ryan van Dijk), Lars Bosscha, Nick Slotboom (87. Jerry Tieleman), Mels van Driel; Peter de Lange, Robbert Olijfveld (90+2. Bart Deprez)

Mikki

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.