Walking Football team ASWH sloot eerste seizoenshelft af tegen Feyenoord

05 december 2016 door Hennie van der Zouw
Walking Football team ASWH sloot eerste seizoenshelft af tegen Feyenoord

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Ruim een jaar geleden is ASWH van start gegaan met Walking Football. Een voetbalvariant waarbij de deelnemers alleen mogen lopen en die zich richt op een doelgroep van zestigplussers. Na een succesvol eerste jaar begon het Walking Football team van ASWH dit seizoen met een mooie wedstrijd tegen Feyenoord. Het tweede seizoen verloopt al net zo positief als het eerste. Voor de spelers het in de gaten hadden, brak de winterstop al weer aan. Maar niet voordat werd gezorgd voor een spectaculaire afsluiting van de eerste seizoenshelft.

Onze Walking Footballers waren namelijk uitgenodigd door Feyenoord om daar een wedstrijd te spelen tegen het Walking Football team van de stadionclub. De banden tussen beide ploegen zijn erg nauw, want ze hebben dezelfde trainster. Lyanca heeft de voetballers van ASWH en Feyenoord onder haar hoede, waarbij ze in Rotterdam samenwerkt met Niek Prins. Namens de Feyenoord Old Stars nodigde Lyanca het ASWH-team uit voor een wedstrijd op Varkenoord.

Op woensdag 30 november vertrokken de Ambachters richting Rotterdam. Het treffen met het Walking Football team van Feyenoord voelde een beetje als een kans op revanche, want eerder dit seizoen werd op sportpark Schildman verloren. Onder zonnige omstandigheden betraden de mannen het fraaie veld op Varkenoord. Natuurlijk zagen de tegenstanders er indrukwekkend uit in het officiële Feyenoord-tenue, maar ook de ASWH’ers liepen er prachtig bij. Zij droegen namelijk voor de eerste keer het volledig nieuwe tenue van sponsor ERP Trading BV uit Hendrik-Ido-Ambacht. Normaal staan tegenstanders van Feyenoord in uitwedstrijden in de spelerstunnel al met 1-0 achter, maar nu was het gewoon 1-1.

Al snel ontstond er een spannende, sportieve strijd. Feyenoord speelde met twee teams, waarvan de spelers over het algemeen net wat jonger waren dan die van ASWH. De Ambachters deden echter niks onder voor deze 'broekies'. Dat kwam ook tot uiting in de resultaten. Na een 2-2 gelijkspel tegen Feyenoord 1 moest ASWH een nipte nederlaag incasseren tegen Feyenoord 2 (4-3), maar de verschillen waren dus erg klein. De spelers hadden het duidelijk naar hun zin met elkaar en de tegenstanders.

Na afloop zette die gezelligheid zich voort tijdens de afsluiting in de kantine. De interactie tussen beide teams was groot, precies zoals het hoort bij Walking Football. Als dank voor de komst ontvingen de ASWH’ers nog een leuke minidress van Feyenoord. Een zeer geslaagde dag dus. De Walking Footballers gaan zoals gezegd nu even genieten van een heerlijke winterstop, maar kunnen eigenlijk niet wachten tot het seizoen weer verder gaat.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.