Plus Volgerlanden maakt zich sterk voor de spierziekte FSHD

02 februari 2017 door Hennie van der Zouw
Plus Volgerlanden maakt zich sterk voor de spierziekte FSHD

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Op 27 januari jongstleden mocht Maureen Ramaker namens het Prinses Beatrix Spierfonds een cheque in ontvangst nemen van maar liefst € 1474,55 ten behoeve van onderzoek naar FSHD.

Dit bedrag is gedurende een aantal maanden bijeen gebracht door de klanten van Plus Volgerlanden door de emballagebonnen in de speciaal daarvoor bestemde box te doen. De cheque is officieel overhandigd door bedrijfsleider Jordi Jupijn.

De Ambachtse Maureen Ramaker en haar dochter Anouska hebben beide de progressieve spierziekte FSHD. FSHD (facioscapulohumerale dystrofie) is een spierziekte die bij twaalf op de 100.000 mensen voorkomt. In 90% van de gevallen is de ziekte erfelijk. De spieren verliezen steeds meer kracht, waardoor mensen uiteindelijk in een rolstoel kunnen belanden. De symptomen lopen uiteen van mild tot vrij ernstig. Met de campagne ‘FSHD de wereld uit!’ haalt het Prinses Beatrix Spierfonds geld op voor nieuw onderzoek naar een medicijn.

Maureen, maar ook het personeel van Plus Volgerlanden, wil alle klanten die een bijdrage hebben geleverd aan dit geweldige bedrag, heel hartelijk bedanken.

Voor meer informatie kunt u kijken op https://fshd.spieractie.nl/

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.