Negen teams van IFC Girls Academy in actie

14 maart 2017 door Hennie van der Zouw
Negen teams van IFC Girls Academy in actie

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Dit weekend speelden negen van de tien teams van de IFC Girls Academy hun wedstrijd. Allereerst waren het de jongste talenten die een uitwedstrijd hadden in Vught. De meiden waren goed uitgerust van de lange autorit, want het begin van de wedstrijd was voor IFC. Het spel van deze jonkies gaat per week vooruit. Ze namen dan ook heel brutaal een 0-2 voorsprong. Thuisclub Zwaluw VFC wist dit echter nog om te buigen naar een 4-2 eindstand.

Nadat MO11-1 in de najaarscompetitie iedere wedstrijd het spel dicteerde, moeten de meiden van coach Van Bezooijen nu iedere week vol aan de bak. De geroutineerde tegenstander uit Waalwijk liet zien dat het één van de titelkandidaten van deze competitie is en ging er ook met de drie punten vandoor.

Een heel knappe overwinning was er voor IFC MO15-2. Op eigen veld werd tegenstander MVV’58 uit het Gelderse Meteren met 2-0 verslagen. Koploper MO15-1 moest aantreden tegen de nummer twee van de competitie Jodan Boys uit Gouda. Het waren uiteindelijk de gasten die er met de punten vandoor gingen. Jammer, want het was totaal onnodig om de wedstrijd uit handen te geven.

Bij de meiden van MO17-2 stond het duel tegen de selectiemeiden van Peursum op het programma. Het werd een keurige 0-0. In de hoofdklasse speelde IFC MO17-1 thuis tegen Roosendaal. Dit werd een regelmatige overwinning van 6-1. De Ambachtse meiden nestelen zich nu samen met Zeelandia in de top van de ranglijst.

De oudste junioren moesten in alle vroegte al naar Heinenoord afreizen. In de Hoekse Waard werd jammer genoeg nipt met 0-1 verloren.

De vrouwen van IFC scoorden er dit weekend driftig op los. Allereerst werd er door Vrouwen 2 vier keer gescoord in het uitduel bij Pelikaan. Omdat de thuisclub maar één keer het doel wist te vinden ging de volle buit mee naar Ambacht. De vrouwen van het  eerste team moesten thuis spelen. In de selectie ontbraken Lisa Hartsuiker, Esther Nousse en Svenja van Nes. Het werd een fraaie 5-0 overwinningen voor de jonge selectie van trainer John Dost. Heel mooi om te melden is het feit dat juist verdedigster Britt Wijnmaalen de eerste drie doelpunten voor haar rekening nam. De andere twee treffers kwamen via Willemijn Looije en Milou van der Wel tot stand.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.