Gemeente Belangen: 'Uitbreiding winkelcentrum De Schoof: Noodzaak?'

16 maart 2017 door Hennie van der Zouw
Gemeente Belangen: 'Uitbreiding winkelcentrum De Schoof: Noodzaak?'

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Gemeente Belangen bericht over een mogelijke uitbreiding van Winkelcentrum de Schoof: "De mogelijke uitbreiding van winkelcentrum De Schoof gaat over twee onderwerpen. Het eerste is de nut en noodzaak en tweede het afsluiten van de Graaf Willemlaan.

Bij een uitbreiding van winkelcentrum De Schoof zal de Graaf Willemlaan worden afgesloten, wat gevolgen zal hebben voor de verkeersveiligheid. De directe doorgang van de wijk Kruiswiel naar de wijken Oostendam en Dorp worden min of meer afgesloten. Dit heeft gevolgen voor o.a. de Willem de Zwijgerstraat, Beatrixsingel, Emmasingel, Mauritsstraat, Halfweg, Paulusweg en Tesselschadestraat. Deze straten zijn smal en op een toename van verkeer niet berekend en brengt voor bewoners de verkeersveiligheid in gevaar. En nu verhuizing van de Petrakerk niet doorgaat zal dit, door die afsluiting, ook extra verkeersbewegingen in de omliggende straten tot gevolg hebben.

Winkeliers worden steeds meer geconfronteerd met klanten, die met toenemende mate, online hun aankopen doen. In 2012 bedroeg de totale omzet van webshops 4,6 miljard euro. Uit onderzoek is gebleken dat de online verkopen in Nederland in 2017 zeven miljard euro zullen bedragen. De consumenten zien winkelcentra steeds meer als een plek waar je snel je dagelijkse boodschappen haalt, om te winkelen gaan ze of online of naar omliggende grotere plaatsen.

De laatste publicaties m.b.t. winkelcentrum De Schoof gaan voornamelijk over de toe te voegen m2. Winkeliers die belangstelling hebben voor een nieuw pand, laten in het oude deel van het winkelcentrum, een leeg pand achter waar weinig of geen belangstelling voor is. Leegstand zal het gevolg zijn. Publiek vindt De Schoof ook niet aantrekkelijk door het ontbreken van een overkapping.

Gemeente Belangen ziet veel meer - nu het nog kan - mogelijkheden in het herzien van diverse plannen. Het huidige winkelcentrum blijft intakt, maar krijgt - in overleg met de winkeliers/eigenaars - een herindeling en wordt overkapt.

De Willem de Zwijgerschool wordt vervangen door een nieuwe school, die nu nog gepland staat op de locatie van het Jeugd Speel Park, met parkeerterrein. Het JSP kan op de huidige locatie (bijna centraal in de gemeente) blijven en de haar zo gewilde uitbreiding realiseren." Tot zover Gemeente Belangen en hun visie over de uitbreiding van Winkelcentrum de Schoof.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.