Beschuit met muisjes vanwege 30.000ste Ambachter

10 april 2017 door Hennie van der Zouw
Beschuit met muisjes vanwege 30.000ste Ambachter

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De familie Hak kreeg vandaag kraambezoek van burgemeester Jan Heijkoop. En niet zomaar. Op 30 maart werd hun baby Fedde namelijk geboren als de 30.000ste inwoner van Hendrik-Ido-Ambacht.

Extra bijzonder
"Er worden in Ambacht ieder jaar zo'n 400 baby's geboren," vertelt burgemeester Heijkoop, "Dat aantal is al jaren vrijwel hetzelfde, evenals het sterftecijfer van ongeveer 200 inwoners per jaar. Natuurlijk is iedere baby bijzonder, maar op deze kersverse 30.000ste inwoner zijn we als gemeente extra trots."

Mijlpaal
Waar de Ambachtse bevolking voorheen met zo'n 1.000 inwoners per jaar groeide, stijgt het aantal personen dat zich vast in Ambacht vestigt sinds 2012 met ongeveer 300 per jaar. Al een paar jaar zijn er meer dan 29.000 Ambachters en liet nummer 30.000 op zich wachten, maar deze mijlpaal is nu een feit. Reden voor dubbele felicitaties aan de familie Hak en beschuit met muisjes. Natuurlijk hoort er bij deze gelegenheid een passend kraamcadeau, namelijk een stoere romper waarop de reden van dit kraambezoek te lezen is. Ook aan de ouders en twee oudere broers van Fedde is gedacht.

Balans
"In Ambacht wonen nog steeds meer vrouwen dan mannen," weet burgemeester Heijkoop, "De familie Hak brengt het aantal mannen en vrouwen in Ambacht in elk geval meer in balans."

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.