IFC pakt belangrijk punt in blessuretijd

01 mei 2017 door Hennie van der Zouw

HENDRIK-IDO-AMBACHT - In de blessuretijd van de wedstrijd pakte IFC een belangrijk punt in de uitwedstrijd bij Nuenen. Door dit gelijke spel blijft IFC op de negende plaats in de hoofdklasse stand staan.

Wegens blessures en zieken kon trainer Jack van den Berg met Danny Slingerland, Perry van Eijken en Ufuk Akkanoglu over een aantal titularissen niet beschikken. Mede hierdoor had de 19 jarige Jordi Fok voor het eerst een basisplaats toebedeeld gekregen.

In de eerste helft van een zomerdagpartij was de beste kans voor IFC toen Yoeri Rombouts de bal na een voorzet van Brian Leons volley inschoot. De doelman van Nuenen redde fraai.

Na de rustpauze was de thuisploeg de bovenliggende partij en uit een doodspel moment kwamen zij op voorsprong. Hierna was IFC wel dreigend, maar was de eindpass onzuiver of werd de verkeerde keuze gemaakt. In de blessuretijd van de wedstrijd zorgde de boomlange centrum verdediger Levi Spencer Salomao na een vrije trap van Akin Arslan koppend voor de terechte gelijkmaker 1-1.

Door dit gelijke spel handhaafde IFC zijn negende plaats in de rangschikking, maar veel belangrijker het behoudt daarmee vier punten voorsprong op de eerste ploeg Groene Ster uit Heerlerheide, die onder de nacompetitiestreep staat. In de voorlaatste wedstrijd van de competitie, zondag a.s. dient IFC juist bij deze ploeg aan te treden.

Tekst: Cees van Heeren