Jonge Superyacht designers laten zich inspireren

03 mei 2017 door Hennie van der Zouw
Jonge Superyacht designers laten zich inspireren

HENDRIK-IDO-AMBACHT / ALBLASSERDAM - Omdat jong talent de toekomst heeft, organiseerden Bolidt, Esthec en Oceanco op 26 en 27 april jl. een speciaal event voor jonge designers, die actief zijn in de superyacht industrie. Voor The Annual Young Designers Getaway, kortweg #TAYDG, kwamen 22 talentvolle ontwerpers vanuit de hele wereld naar Hendrik Ido Ambacht om kennis te maken met de no limits-mogelijkheden van Bolidt en Esthec. Een uniek event, aangezien deze designers nog niet eerder als één groep samen waren.

Breed programma
Dat het om talentvolle designers gaat, blijkt uit het feit dat de genodigden in 2016 finalist waren van de Young Designer of the Year Award (uitgereikt door Boat International) en alumni van de afgelopen jaren. De 20 buitenlandse (uit o.a. de V.S., Libanon, Italië, Spanje, Turkije, China, het V.K., Frankrijk en Duitsland) en twee Nederlandse designers werd een breed programma aangeboden. Dat begon op woensdag met een rondleiding door het hoofdkantoor en innovatiecentrum van Bolidt en Esthec in Hendrik Ido Ambacht. Aansluitend brainstormden de ontwerpers in de zogenaamde ‘Cultuurschuur’ over de toekomst van de superyacht industrie. Ook brachten ze een bezoek aan de werf van superyacht bouwer Oceanco in Alblasserdam om hier de toepassing van Bolidt en Esthec te ervaren.

Kennis delen
Het doel van #TAYDG is young designers uit te dagen om te dromen en hun dromen in Nederland waar te maken, ze out-of-the-box te laten denken over thema’s als functionaliteit, duurzaamheid, energie en esthetica. Zowel de deelnemers als de organisatoren waren zeer enthousiast over de eerste dag. Met name het delen van kennis en uitwisselen van ervaringen bleek van grote toegevoegde waarde. Antonella Scarfello, Architect & Interior Yacht Designer uit Italië: “Ik heb de goede organisatie en de gastvrijheid van Bolidt, Esthec en Oceanco vanaf het moment dat ik in Amsterdam was geland erg gewaardeerd. Het bezoek aan het bedrijf was zo instructief: Ik zag de mensen in hun mooie werkruimten en het was duidelijk dat zij echt geloofden in wat ze aan het doen waren, zoals onderzoek doen en innovatieve dingen maken, ontwerpers uitdagen om hun grenzen op te zoeken en buiten hun vaste kaders te denken.” De Australische Misha Merzliakov, Naval Architect and Yacht Designer, sluit zich hier graag bij aan: “Wat begon als een informatieve sessie werd uiteindelijk een inspirerende sessie. Goed gedaan.”

Kingsday
Op donderdag 27 april werd het programma voortgezet met het vieren van Koningsdag. Uiteraard mocht een bezoekje aan Amsterdam niet ontbreken. De hoofdstad werd zowel per boot als te voet verkend tijdens een stadstour, waarna de young designers Koningsdag meevierden. De meeste ontwerpers waren van buitenlandse komaf en veelal niet bekend met het uitbundig gevierde Kingsday. Ook dit was voor de meesten een bijzondere ervaring. Antonella Scarfello“Tijdens Koningsdag kreeg ik de kans om Amsterdam op een andere manier te leren kennen. Ik ontdekte dat Nederlanders ook een gekke kant hebben en ik had het enorm naar mijn zin met collega’s en mensen uit de jachtwereld en praatte met hen over hun ervaringen, verhalen en dromen. De perfecte mix tussen plezier en netwerken!”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.