Wederom een jeugdteam van ASWH voorjaarskampioen

08 mei 2017 door Hennie van der Zouw
Wederom een jeugdteam van ASWH voorjaarskampioen

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Na drie seizoenen op de 2e plaats te zijn geëindigd, is ASWH JO11-7 afgelopen zaterdag voorjaarskampioen geworden van het seizoen 2016/2017 met maar liefst een 7-1 overwinning op ASWH JO11-6!

Op de laatste open training afgelopen woensdag in het Burgemeester Baxpark, werd er nog scherp getraind en oogden de jongens fit. Maar het team, dat onder leiding staat van trainers Edward de Rooij en José Morais, begon gespannen aan de wedstrijd. Als je dan je kampioenswedstrijd mag spelen en er staan ook nog eens heel veel juichende en toeterende toeschouwers langs de kant, dan is het begrijpelijk dat je enige druk voelt. ASWH JO11-7 komt dan ook zelfs op een 1-0 achterstand, nadat er voorin onnodig balverlies werd geleden. Zowel het middenveld, als de verdediging maken vervolgens allebei een fout, waarna het na drie minuten spelen 1-0 staat. Zal er dan toch een vloek zitten op de kampioenswedstrijd?

Maar ASWH JO11-7 herpakt zichzelf halverwege de 1e helft en krijgt vier opgelegde kansen op de gelijkmaker. De verdediging van JO11-6 piept en kraakt in de 2e helft. Als de gelijkmaker dan eindelijk ook valt, duiken alle spelers bovenop elkaar. Dit beeld beschrijft en zegt alles over (het hele teamgevoel bij) JO11-7. Daarna gaat het hard, want binnen 6 minuten wordt de achterstand omgebogen in een 1-5 voorsprong! ASWH JO11-6, een 2e jaars team dat fysiek sterker lijkt, wordt nu op alle fronten afgetroefd.

De eindstand komt 5 minuten voor tijd zelfs op 1-7. De zenuwen in de eerste fase van de 1e helft maakten plaats voor een ongelooflijke comeback in de 2e helft. ASWH JO11-7 heeft niet alleen karakter getoond, maar combineerde dit ook met goed voetbal! Het kampioenschap werd uitgebreid gevierd met een huldiging in de kantine van ASWH.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.