IFC Vrouwen koploper in competitie

02 oktober 2017 door Hennie van der Zouw
IFC Vrouwen koploper in competitie

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Nadat de vrouwen van IFC, spelend in de derde klasse C, de eerste ronde van de bekercompetitie al winnend afgesloten hadden,  stond dit weekend de tweede ronde van de competitie op het programma. Nadat IFC vorige week gedecideerd HVV’24 met 6-2 afdroogde in het Zeeuwse Hulst, stond voor dit weekend wederom een wedstrijd tegen een Zeeuwse ploeg op het programma. Ditmaal was het een thuiswedstrijd. Tegenstander RCS uit Oost-Souburgh had vorige week ook de volle buit binnengehaald, door Heinenoord met 2-0 te verslaan.

IFC trad aan zonder Femke Groeneweg (geblesseerd), Milou van der Wel (geblesseerd), Desi Stravers (studie) en Lisa Hartsuiker (trainingsachterstand). Gedurende het eerste deel van de wedstrijd, die onder leiding stond van scheidsrechter Wesley La Grand, hielden de Zeeuwse en Ambachtse vrouwen elkaar evenwicht . Gaandeweg de eerste helft ontwikkelde IFC een veldoverwicht. Het veldspel van IFC was op dat moment prima in orde. Dit leidde tot enkele (grote) kansen, maar nog niet tot een doelpunt. In de 25e minuut kwam daar verandering in. Het was spits Svenja van Nes, die de ban brak door in een rebound het hoofd koel te houden en de 1-0 binnen te schuiven. Voor het rustsignaal waren er nog wel kansen voor IFC, maar de goalie van RCS hield de ingeschoten ballen met handen en voeten tegen.

In de tweede helft was de eerste echte grote kans voor de gasten. Een zeer alerte Sandra Weeland haalde een inzet van de doellijn. Het was RCS dat meer grip op de wedstrijd kreeg. In de tiende minuut na rust dachten de Zeeuwse vrouwen te kunnen juichen, maar een prima redding van keepster Sacha Boon voorkwam dat. En tien minuten later kroop IFC werkelijk door het oog van de naald na een zeperd van de Zeeuwse spits.

Met de 1-0 op het scorebord ontpopte zich een spannend slot van de wedstrijd. Conditioneel bleken de Ambachtse vrouwen meer in hun mars te hebben dan de gasten. Rechterspits Charissa Jongeneel was vijf minuten voor tijd dicht bij een tweede Ambachtse treffer. Haar inzet belandde echter op de lat. Die treffer kwam toch nog. In de slotminuut werd spits Svenja van Nes in het strafschopgebied tegen de grond gewerkt. Het was Britt Wijnmaalen die de toegekende strafschop prima binnen schoot.
Door de overwinning mag IFC zich, samen met FC Dauwendaele, gedeeld koploper noemen. En laat dat volgende week nou net de tegenstander zijn.

IFC: Sacha Boon, Britt Wijnmaalen, Nanina Matze (60: Mandy v.d. Hoek), Milou van Dijken, Carmen de Vlaaming, Daniëlle Zwang, Sandra Weeland, Jessica Idzenga, Charissa Jongeneel, Luca van Vliet (70 Priscilla Driessen), Svenja van Nes.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.