Eerste team van IFC Vrouwen 1 pakt volle buit tegen SV Noordeloos

16 oktober 2017 door Hennie van der Zouw
Eerste team van IFC Vrouwen 1 pakt volle buit tegen SV Noordeloos

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De vrouwen van IFC 1 begonnen de wedstrijd tegen SV Noordeloos vrij mat. Over en weer waren er wel wat mogelijkheden, maar het grootste gevaar kwam na tien minuten van de zijde van de gasten. Een minuut later was het echter toch IFC dat de leiding nam. Het was linksbuiten Charissa Jongeneel die bij een counter heel trefzeker was.

Gaandeweg de eerste helft creëerden de vrouwen van IFC een veldoverwicht dat vooralsnog niet tot een tweede doelpunt leidde. Via een snelle uitval wist SV Noordeloos echter wel te scoren, maar het was IFC dat onmiddellijk de rug rechtte via Milou van der Wel die de diepte in sprintte en heel koelbloedig bleef toen zij oog-in-oog kwam te staan met de Noordeloos-goalie. Met de 2-1 op het scorebord floot scheidsrechter Wesley La Grand voor het rustsignaal.

Het was duidelijk dat in de kleedkamer van de IFC Vrouwen wat gezegd was door de trainers, want de thuisclub begon heel scherp aan de tweede helft. Dat betaalde zich uit. De Noordeloos-verdediging had moeite om Luca van Vliet te stoppen en het nodige trekwerk van de verdedigsters werd door de scheidsrechter gezien. Het was Britt Wijnmaalen  die de toegekende vrije trap perfect in de kruising krulde.

Ondertussen was de IFC-goalie Femke Groeneweg goed op dreef met een paar mooie reddingen. Na een kwartier in de tweede helft maakte junior Amber Seijssens haar debuut in het eerste team. Zij viel in voor de geblesseerde Milou van der Wel. Vlak voor tijd bracht trainer Wil Brinkhuis een tweede debutant in de gelederen. Ditmaal junior Clarissa Buijs die de moegestreden  Svenja van Nes verving. Met de drie punten in the pocket kan IFC weer vooruitkijken naar de komende wedstrijd. Dat is aankomende zaterdag, 21 oktober, voor de beker tegen Smerdiek, dat uitkomt in de 1e klasse. De aftrap van het bekerduel is om 15.00 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.