IFC wint competitiewedstrijd in Gelderland bij SC Woezik

08 november 2017 door Hennie van der Zouw
IFC wint competitiewedstrijd in Gelderland bij SC Woezik

HENDRIK-IDO-AMBACHT - In de 10e competitiewedstrijd won IFC met 2-4 in de provincie Gelderland de uitwedstrijd bij SC Woezik uit Wijchen. Dit was de 4e overwinning in deze competitie en opvallend is dat tegen alle drie de clubs uit de provincie Gelderland nu is gewonnen. Ondanks deze overwinning blijft IFC wel in de hoofdklasse B op de zevende plaats in de stand staan.

Nadat binnen de eerste 10 minuten beide ploegen al twee kansen niet hadden weten te verzilveren,  bracht Achraf el Hajouti (zie foto boven) IFC met een afstandsschot op voorsprong. Zijn eerste competitie doelpunt.

In de laatste vijf minuten voor de rust liepen de Ambachters uit naar een 0-3 voorsprong. Perry van Eijken en Stephen Emelina zorgden daarvoor.

Heel snel na de start van de 2e helft bracht oud prof Michael Jansen de thuisclub dichterbij. Maar bijna halfweg dit speldeel was het opnieuw Perry van Eijken (zie foto), die zich niet kon herinneren wanneer hij eerder twee keer in een competitiewedstrijd had gescoord, die het verschil weer op drie bracht.

Doordat IFC van de door Woezik geboden ruimte onvoldoende gebruikmaakte werd het in de slotfase nog bijna spannend. Hun teamtopscore Gijs Diebels schoot namelijk een toegekende penalty wegens hands op de paal. Even later stelde dezelfde speler Jos Peltzer weliswaar in staat om wel voor de 2-4 te zorgen. De terechte overwinning voor IFC bleef echter een feit.

Op 19 november aanstaande vervolgt IFC de competitie in een thuiswedstrijd tegen het op de negende plaats staande Jong FC Den Bosch.

Tekst: Cees van Heeren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.