IFC Vrouwen liet doelpuntenmachine een kwartier volop draaien

27 november 2017 door Hennie van der Zouw
IFC Vrouwen liet doelpuntenmachine een kwartier volop draaien

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Wie voorafgaand aan de wedstrijd IFC Vrouwen 1 tegen Heinenoord de stand in de derde klasse bekeek, zag dat IFC Vrouwen 1 een redelijk gemakkelijke middag stond te wachten. Tegenstander Heinenoord had in de hele competitie nog geen enkel puntje bijeen weten te sprokkelen. Thuisclub IFC stond op een prachtige gedeelde tweede plek. Het was scheidsrechter Wesley La Grand die voor het beginsignaal floot.

De eerste zes minuten was het nog een redelijk evenwichtige wedstrijd. Maar toen kwam een periode van een kwartier waarin de vrouwen van IFC maar liefst zes keer scoorden. De doelpuntenmachine bestaande uit Charissa Jongeneel, Milou van der Wel en Svenja van Nes draaide even op volle toeren. Een periode ook dat IFC heer en meester was op het veld. Achterin werd zeer degelijk gespeeld en op het middenveld werd er heerlijk getikt. Voor iedereen was het een genot voor het oog. De ene aanval na de andere aanval op het vijandelijke doel.

Het eerste doelpunt ontstond door een dieptepass van Daniëlle Zwang op Charissa Jongeneel. Haar voorzet werd heel rustig door Milou van der Wel ingetikt. Twee minuten later waren de rollen omgedraaid. Vanaf rechts een voorzet van Milou van der Wel die door Charissa Jongeneel werd ingekopt. In de negende minuut een herhaling van het tweede doelpunt, nu rondde de linksbuiten met de voet af. Het publiek moest nu even vijf minuutjes wachten op het volgende doelpunt. Het was wederom Daniëlle Zwang met een splijtende pass. Ditmaal op de weg sprintende Milou van der Wel die haar tweede doelpunt kon noteren.

En vrijwel in dezelfde minuut was het de balvaardige Charissa Jongeneel die een voorzet van Milou van der Wel feilloos onder controle kreeg en achter de keepster van Heinenoord schoof. Even leek Heinenoord de doelpuntenmachine te kunnen stoppen, maar dat bleek niet zo te zijn, want nummer zes van de middag kwam op naam van Svenja van Nes.

Na een half uur spelen was de concentratie bij de thuisclub wel even verdwenen en het waren de gasten uit de Hoekse Waard die direct via de rechtsbuiten toesloegen.

De tweede helft begon nog redelijk, maar al snel daalde het niveau weg. De trainers van IFC hamerden constant op die ene opdracht deze middag: hoog druk zetten op de tegenstander. En dan kan je achterin wel eens het deksel op de neus krijgen. Dat was ingecalculeerd deze middag. In de 54e minuut stoomde aanvoerster Jessica Idzenga op naar het vijandelijke doel. Zij werd snoeihard binnen het strafschopgebied onderuit geschoffeld. De toegekende strafschop nam zij zelf en dat betekende 7-1. Heinenoord wist via twee counters nog wel twee doelpuntjes los te peuteren. Ondertussen mocht IFC ook nog een doelpuntje bijschrijven door een eigen doelpunt.

Aanstaande zaterdag  een belangrijke wedstrijd. In Vlissingen zal IFC Vrouwen 1 het op moeten nemen tegen het zeer jeugdige, talentvolle team van Sparta/JVOZ. Beide teams staan gedeeld tweede en dulden alleen FC Dauwendaele voor zich.

Foto: De balvaardige Charissa Jongeneel scoorde een hattrick binnen acht minuten. (Foto: door Ruud van der Wel(

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.