Penalty in ondertal situatie bezorgt IFC winst

29 januari 2018 door Hennie van der Zouw
Penalty in ondertal situatie bezorgt IFC winst

HENDRIK-IDO-AMBACHT - In een vrij typische 0-0 wedstrijd bezorgde een door Perry van Eijken benutte penalty, op het moment dat IFC al vijf minuten met een man minder op het veld stond, de winst voor IFC. Dit in de uitwedstrijd bij G.O.E.S.

Door deze 0-1 overwinning heeft IFC alle drie de gespeelde officiële wedstrijden (twee in competitie en één in de beker) in het jaar 2018 gewonnen. De overwinning was tevens de 20ste in de hoofdklasse geschiedenis voor IFC.

De matige grasmat in Goes zorgde ervoor, dat goed spel voor beide ploegen haast onmogelijk was. De beide keepers behoefden dan ook nauwelijks hun kwaliteiten echt te tonen. In de aanvangsfase verhinderde keeper Davey van Pelt wel een vroeg tegendoelpunt voor de Ambachters.

Nadat verdediger Marco Bouwman in de 70ste minuut naar de kant moest met zijn tweede gele kaart en de thuisploeg nadrukkelijk de druk opvoerde, viel de beslissing.
Na een verre ingooi van Jeremey Hensen werd de ingevallen Billy Nzojyibwami onreglementair een kop kans ontnomen. De terecht toegekende penalty werd door Perry van Eijken (foto) verzilverd voor de 0-1 eindstand.

Met deze nieuwe overwinning op zak neemt IFC de gedeelde achtste plaats in de stand in op slechts zes punten achterstand op de nummer drie. Volgende week zondag 4 februari komt koploper OSS 1920 naar het eigen sportpark Schildman.

Tekst: Cees van Heeren

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.