IFC speelt wederom 2-2 gelijk tegen koploper OSS 1920

05 februari 2018 door Hennie van der Zouw
IFC speelt wederom 2-2 gelijk tegen koploper OSS 1920

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Net als eerder in het seizoen speelde IFC met 2-2 gelijk tegen de nog ongeslagen koploper OSS 1920. Waar de koploper in eigen huis pas in blessuretijd een punt veilig stelde, viel nu de gelijkmaker voor hen iets eerder.

In het eerste half uur van de wedstrijd was IFC de bovenliggende partij en kwam ook op een 1-0 voorsprong door een mooi schot in de winkelhaak van Achraf el Hajouti 1-0. Door een doelpunt van Pijnenburg, waarbij de IFC spelers danig dachten aan hands, gingen beide ploegen met een gelijke stand de rust in.

Terwijl het spel stil lag in de 53ste minuut wegens een blessurebehandeling na een zeer stevige charge gaf de scheidsrechter op aangeven van zijn tweede assistent opeens rood aan routinier Nico Ramos (zie foto) wegens een waargenomen vermeende kopstoot. De scheidsrechter had zelf niets gezien en de speler zelf ontkende stellig, dat hij iets onoorbaars had gedaan.

Enkele minuten later bracht aanvoerder Danny Slingerland met een fantastische vrije trap de Ambachters in onder tal dus op voorsprong 2-1.

Lang leek IFC aan de druk en kansen morsende gasten weerstand te kunnen bieden. In de 85e minuut viel echter toch de gelijkmaker. Op het moment dat Marwin Richard het veld in kwam mocht de koploper al een vrije trap nemen en via de kluts belandde de bal voor de voeten van de boomlange verdediger Koel die voor de 2-2 eindstand zorgde.

Het dus twee keer zeer dicht bij een overwinning tegen de ongeslagen koploper OSS 1920 zijnde IFC is dit jaar 2018 nog ongeslagen en vervolgt de hoofdklasse competitie op 18 februari thuis tegen Juliana´31 uit Malden.

tekst Cees van Heeren

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.