Eerste Walking Football toernooi bij ASWH

07 mei 2018 door Hennie van der Zouw
Eerste Walking Football toernooi bij ASWH

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Enkele jaren geleden introduceerden de Eredivisie, KNVB en het Nationaal Ouderenfonds het project Walking Football. Een vorm van voetbal op een kwart kunstgrasveld waarbij deelnemers alleen mogen lopen of snel wandelen. Er zijn geen keepers, de bal mag niet hoger dan heuphoogte, slidings zijn verboden en buitenspel bestaat niet. Dit project heeft als doel om de ouderen, in dit geval vanaf 60+, weer in beweging te krijgen en met leeftijdsgenoten in contact te brengen op een andere en sportieve manier.

ASWH pikte dit destijds, kort na de invoering, als eerste vereniging in de regio op. Een leuke groep vaste deelnemers kijkt er wekelijks weer naar uit om een potje te spelen. Zij starten iedere maandagochtend met een bak koffie en even napraten over het weekend. Niet alleen de wedstrijden, ook de minder leuke dingen komen aan bod. Hier komt het sociale aspect goed naar voren en dan is het mooi om te zien hoe de groep daar mee omgaat.

Op woensdag 16 mei zal ASWH voor het eerst als gastheer fungeren voor een Walking Football toernooi. Er wordt overdag gespeeld, met als doel gezamenlijk bewegen met de ‘lopende voetballers’ van andere verenigingen. Gezelligheid staat voorop, dus het toernooi zal alleen maar winnaars kennen. Behalve organisator ASWH nemen ook teams van JSV Nieuwegein, VVOR en vv Hillegersberg deel.

Nieuwsgierig hoe Walking Football er in de praktijk uitziet? Dan is 16 mei zeker de moeite waard om eens langs te komen en een indruk te krijgen. De aftrap is om 10.00 uur, toegang is uiteraard gratis.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.