Een grandioos IFC Girls Tournament

25 juni 2018 door Hennie van der Zouw
Een grandioos IFC Girls Tournament

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De afgelopen zaterdagen was het een drukte van belang op het complex van voetbalvereniging IFC. Het dertiende Rabobank IFC Girls Tournament werd gespeeld en er kwamen maar liefst 46 teams uit heel Nederland spelen.

Beide zaterdagen was er veel zonneschijn, veel voetbalbalplezier en allemaal blije gezichten. Op beide dagen waren de mensen van de organisatie al vroeg op het complex aanwezig om voorbereidingen te treffen. Vanaf tien uur barstte het voetbalfestijn los. Onder het genot van een hapje en drankje genoot het, in grote getale opgekomen, publiek met volle teugen. De teams streden om de punten, maar de sportiviteit stond in elk duel centraal.

Behalve de prijzen in de poules was er op zaterdag een speciale competitie penalty schieten voor de jongste deelnemers. Zowel de speelsters als de leiders moesten hun kunsten op het penaltybord laten zien. Op de speeldag van de oudere meiden en vrouwen was er ook een sportiviteitsbokaal, de Elsemiek Zuidwegbokaal, te verdienen. De scheidsrechters gaven elk team na afloop een cijfer. Tijdens de prijsuitreiking mocht het team van IFC MO17-2 deze bokaal, vernoemd naar hun veel te jong overleden dochter, uit handen van Marianne en Arthur Zuidweg in ontvangst nemen.

De organisatie kan vol trots terugkijken op twee geslaagde toernooidagen. Op de Faceboekpagina IFC Girls Academy staan leuke foto’s van beide dagen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.