Austin brandweervoertuig te bezichtigen

05 juli 2018 door Hennie van der Zouw
Austin brandweervoertuig te bezichtigen

HENDRIK-IDO-AMBACHT / DORDRECHT - De 'Stichting Vrienden van de Ambachtse Austin' heeft onlangs deze oude brandweerwagen in Ambacht tentoongesteld. Veel bezoekers kwamen er ook deze keer weer op af.

Op de foto's ziet u dit Austin KBF100 brandweervoertuig uit 1964.

Op de website van de Stichting Vrienden van de Ambachtse Austin lazen we onder andere: "In 1963 werd door het gemeentebestuur van Hendrik-Ido-ambacht besloten een nieuw brandweervoertuig te kopen. Het werd een Austin KBF100. Dit brandweervoertuig werd, na 22 jaar trouwe dienst, voor een symbolisch bedrag verkocht aan een de Stichting van een aantal brandweermensen in Godalming (GB). De Austin is daar gedurende 14 jaar geweest en werd gebruikt voor brandweeroptochten en allerlei andere evenementen. In 2000 kwam de Austin weer terug naar Hendrik-Ido-Ambacht, werd gerestaureerd en eveneens in een Stichting ondergebracht. Deze Stichting heet "Vrienden van de Ambachtse Austin" en heeft als doelstelling de Austin zo lang mogelijk in originele en rijdende staat te houden."

Deze oude brandweerauto was woensdag 4 juli te bezichtigen bij het wijkterras in Winkelcentrum de Bieshof.

Zie verder: De Website van de Stichting.

Foto's: Wim van de Pol.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.