Prachtige fiets- en motorroutes in de omgeving Hendrik Ido Ambacht

18 september 2018
Prachtige fiets- en motorroutes in de omgeving Hendrik Ido Ambacht

In de buurt van Hendrik-Ido-Ambacht zijn meer dan genoeg motor- en fietsroutes te vinden. Je kunt ervoor kiezen om naar het oosten te gaan, om door de polder of langs de Lek te rijden. Je kunt er ook voor kiezen naar het westen te gaan, waarbij je iets meer plaatsen tegenkomt en verschillende steden kunt bezichtigen. Hieronder staan 3 routes in de omgeving van Hendrik-Ido-Ambacht welke je niet wilt missen.

Lek, Merwede en Alblas route (75 km, motorroute)
Deze route begint net buiten Hendrik-Ido-Ambacht, aan de andere kant van het water, richting Alblasserdam. De route brengt je eerst een heel eind naar het oosten, door Oud-Alblas naar Bleskensgraaf. Nu blijf je binnendoor richting Meerkerk rijden, waarbij je de plaatsen Molenaarsgraaf, Vuilendam, Otteland en Goudriaan tegenkomt. Voorbij Goudriaan sla je rechtsaf, om door Noordeloos te rijden. Je kruist de N214 en vervolgt de weg via Kleine Vliet naar Hoornaar.

Nu rij je naar de andere kant van de A27, naar Hoogblokland. Via de oostkant van de A27 bliijft je parallel naar het noorden rijden, langs Meerkerk, om bij Oude Zederik naar de andere kant van de snelweg te gaan. Nu rij je door naar Sluis, om over de Lekdijk langs de lek naar het westen te rijden. Je komt als eerste langs Ameide en Tienhoven, waarna je Waal en Nieuwpoort tegenkomt. Je blijft over de Lekdijk rijden, langs Groot Ammers en Streefkerk naar Nieuw-Lekkerland. Bij Kinderdijk sla je linksaf, zodat je weer uitkomt bij het begin. Dit is een rustige route waarbij je de eerste helft door de polder rijdt, en de tweede helft parallel aan de lek blijft rijden. Er is onderweg veel te zien, van boerderijen en kleine dorpen, tot watersporters en vrachtschepen op de Lek.

Is je helm toe aan vervanging? Kies altijd voor een kwalitatief goede helm. Bijvoorbeeld de Schuberth C3 Pro of Schuberth C4 helmen. Check tevens of je huidige en/of nieuwe helm voldoet aan een keurmerk. Dit geeft een goede indicatie van de kwaliteit van de helm.

Molenroute Hendrik-Ido-Ambacht (38 km, fietsroute)
Deze fietsroute laat je een groot deel van Hendrik-Ido-Ambacht zien, maar ook wat nabijgelegen plaatsen. Onderweg kom je veel molens tegen, en plaatsen zoals Alblasserdam, Kinderdijk en Koolwijk. Je begint met fietsen richting Alblasserdam, waarbij je gelijk parallel aan het water gaat fietsen, tot aan Kinderdijk. Je fietst door Kinderdijk en fietst langs de Hooge Boezem Overwaard, waar maar liefst 2 molens staan.

Je fietst nu naar het oosten, naar de Zijdeweg. Via Oud-Alblas fiets je naar Koolwijk, waarbij je nog een molen tegenkomt. Na Koolwijk fiets je door Kortland, weer naar Alblasserdam, waarna je het water weer oversteekt naar Hendrik-Ido-Ambacht. Nu maak je een rondje door de stad, door eerst naar het zuiden te fietsen, en nog voor Zwijndrecht af te slaan om een rondje te maken. Je komt op dit deel ook een lekker restaurantje tegen waar je kunt pauzeren. De knooppunten van deze route zijn: 1, 30, 31, 3, 19, 7, 8, 9, 43, 18, 1, 96, 20, 95, 15, 16 en 96.

Waal en Develroute (37,5 km, fietsroute)
Deze fietsroute laat je eens de andere kant van Hendrik-Ido-Ambacht zien. Je fietst namelijk ten westen van Hendrik-Ido-Ambacht door plaatsen zoals: Ridderkerk, Rijsoord en Zwaantje. Je begint de route tussen Ridderkerk en Oude-Molen, waarna je bij Oostendam parallel aan de Waal naar het westen fietst. Bij Rijsoord steek je het water over, om via Strevelshoek naar Kijfhoek te fietsen.

Nu fiets je door Achter-Lindt en Nederhoven, om vervolgens naar Heerjansdam te fietsen. Hier steek je de Waal over om via Wevershoek en Zwaantje naar Slikkerveer te fietsen. Je fietst eerst om Slikkerveer heen en vervolgt de route door het centrum van Ridderkerk. Je verslaat de stad in het
oosten, waardoor je weer op het beginpunt van de route uitkomt. Je kunt de route natuurlijk nog verlengen door een stuk door Hendrik-Ido-Ambacht te fietsen.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.