ASWH zet stappen voor een G-team

29 augustus 2018
ASWH zet stappen voor een G-team

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Bij vv ASWH wordt voetbal aangeboden voor vierjarigen, mini’s, pupillen, junioren, meiden/vrouwen, senioren, Old Stars 35+, veteranen en Walking Football vanaf 60+. Kortom, een leven lang voetbal voor bijna iedereen. Maar... er ontbreekt nog voetbal voor lichamelijk/verstandelijk gehandicapten; "G-voetbal".

G-voetbal is bedoeld voor mensen die vanwege een lichamelijke en/of verstandelijke beperking belemmerd zijn in hun bewegingsmogelijkheden en ten gevolge daarvan niet mee kunnen doen aan het reguliere (competitie)voetbal. Het uitgangspunt is dat elke G-voetballer als individu wordt benaderd, met zijn of haar specifieke mogelijkheden en beperkingen. Essentieel is eveneens dat de meeste G-voetballers niet alleen lid worden van een club om voetbal te spelen, maar dat de sociale contacten een belangrijkere rol kunnen innemen. Binnen de gelederen van ASWH zijn al diverse personen die aangegeven hebben hieraan deel te willen nemen in de rol van bijvoorbeeld begeleider.

Vanaf dit seizoen gaat ASWH de stap zetten met het opzetten van G-Voetbal. Met deze stap biedt ASWH dan een totaalpakket van voetbal aan in de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht.

Op de Zomerparkdag van aanstaande zaterdag zal ASWH ook weer met een stand staan om al haar activiteiten te promoten. Voor het onderdeel G-voetbal wordt deze dag gebruikt om te inventariseren wat de behoeften zijn in de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht en eventueel de randgemeenten.
ASWH wil G-voetbal in het algemeen aanbieden en vooralsnog niet specifiek voor één bepaalde doelgroep binnen het G-voetbal. We zullen niet direct starten met het deelnemen aan een competitie, maar eerst de zaken goed draaiend maken. Daarnaast willen we ook de juiste begeleiding, trainers en trainingsvormen aanbieden.

Dus graag zien we u/jullie op de Zomerparkdag 2018 bij de stand van ASWH om van gedachten te wisselen over G-voetbal, zodat wij een start kunnen maken met G-voetbal. Als u deze stap als (ervaren) begeleider of trainer met ons mee wilt maken, dan zien we ook u graag langskomen.


Walking Football
Naast de aandacht voor het G-voetbal willen we op de Zomerdag ook het Walking Football promoten, lopend voetbal vanaf 60+. Een tak van sport die op dit moment een behoorlijke groei doormaakt. Inmiddels gaan we bij ASWH al weer het vierde seizoen in en met succes.

Het team van ASWH is de laatste maanden meerdere keren benaderd om demowedstrijden te komen spelen bij omliggende gemeenten en verenigingen. Daarnaast is ASWH ook een aantal keren gevraagd om ervaringen uit te wisselen met verenigingen die Walking Football willen gaan opzetten.

Een 17-tal spelers speelt elke maandagochtend met veel plezier bij ASWH. Naast het bewegen speelt het maatschappelijk en sociaal aspect een grote rol. Bewegen met andere leeftijdgenoten in een andere omgeving, waarbij het maatschappelijke en sociale aspect een grote rol speelt. Hier geen prestatie, maar gezellig samen een potje lopend voetbal spelen waarbij de sessie voorafgaand en de zogenaamde derde helft zeer belangrijk zijn voor deze groep. De leeftijd van de spelers ligt op dit moment tussen de 60 en 82 jaar.

Kortom, genoeg reden om op de Zomerdag een bezoek te brengen aan de stand van ASWH. De ASWH stand zal staan op het plein bij de sporthal De Ridderhal.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.