SOL Admiraal Krommeweg doet mee aan Techniekspelen 2018

17 oktober 2018 door Hennie van der Zouw
SOL Admiraal Krommeweg doet mee aan Techniekspelen 2018

ZWIJNDRECHTSE WAARD - Diverse scholen in de regio hebben de koppen bij elkaar gestoken en een nieuw idee gelanceerd. Op dit moment is er al een tekort aan technisch personeel en dat zal in de toekomst alleen maar oplopen. Vandaag konden scholen die positief hadden gereageerd op het initiatief genieten van de eerste Regionale Techniekspelen.

Ook SOL Admiraal Krommeweg deed hier aan mee. Het was voor de drie groepen 7 een hele dag snuffelen aan techniek. Dit werd gedaan op het LOKET in Zwijndrecht en bij twee bedrijven: Bolidt Kunststoftoepassing BV uit Hendrik-Ido-Ambacht en Kooiman Marine Group uit Zwijndrecht.

Op het LOKET maakten de kinderen in een heel rap tempo kennis met diverse technische beroepen: houtbewerking, zelf een lampje maken, elektriciteit, digitaal ontwerpen, etc. Ook kregen alle kinderen een lekkere lunch aangeboden.

Op de twee bedrijven kon een kijkje achter de schermen worden genomen. Er werd het één en ander verteld en er konden vragen worden gesteld. De kinderen kunnen terugkijken op een heel leuke dag. 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.