IFC Vrouwen wint met duidelijke cijfers van concurrent SVO/DKS’17

26 november 2018 door Hennie van der Zouw

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Wie voorafgaand aan de avondwedstrijd tussen IFC Vrouwen 1 en SVO/DKS’17 Vrouwen 1, een wedstrijd in de derde klasse E, de ranglijst had bestudeerd kwam tot de conclusie dat het een spannende wedstrijd zou kunnen gaan worden. De vrouwen van IFC stonden op een vierde plek met vijftien punten uit zeven wedstrijden, terwijl de dames uit Zeeuws-Vlaanderen op een keurige tweede plek stonden met zeventien punten uit evenveel wedstrijden.

Voor de wedstrijd was een goede warming-up dit keer dubbel en dwars nodig, want het was goed koud om te voetballen. Iets over half zes floot de goede leidende scheidsrechter Wesley la Grand voor het begin van de wedstrijd. Trainer Wil Brinkhuis had zijn team op het hart gedrukt direct te beginnen met hoog druk zetten en dat resulteerde in de tweede minuut van de wedstrijd al tot een doelpunt. Het was de attente spits Charissa Jongeneel die in de kluts de bal nog het juiste tikje gaf richting vijandelijk doel. Met deze opsteker op zak bleef IFC druk zetten op de bal. Er werd prima compact gespeeld en er werd geen ruimte aan de tegenstander gegeven. In de tiende minuut had IFC de voorsprong al uit kunnen bouwen, maar na een mooie dieptepass schoot Svenja van Nes de bal op de paal. Twee minuten later was het wel raak. Wederom een mooie dieptepass. Ditmaal was het de weg sprintende Milou van der Wel die gelanceerd werd en rustig kon intikken. In dezelfde minuut belandde een inzet van IFC nog op de lat.

Wie dacht dat IFC gas terug zou nemen had het verkeerd. Er werd bij vlagen grandioos gespeeld. De ene combinatie na de andere lukte. Op het middenveld was het “stofzuiger” Jessica Idzenga die heel veel vuil werk verrichtte en de beide andere middenvelders, Anneli Hoekstra en Sandra Weeland, strooiden met passjes. Verdedigend gaven de zussen Nanina en Olivia Matze, Britt Wijnmaalen en Michelle Weeland hun tegenstanders geen centimeter ruimte. En als extra slot op de deur was er natuurlijk ook nog keepster Femke Groeneweg.

In de twintigste minuut wederom een lange bal. Het was spits Charissa Jongeneel die, met gevaar voor eigen leven, een luchtduel met de Zeeuwse keepster aanging. Zij wist dit duel te winnen en de goed doorlopende Milou van der Wel wist wel raad met dit buitenkansje. Met perfect combinatiespel werd de eerste helft uitgespeeld. Het enige dat IFC zich kon aanrekenen was het feit dat er niet meer gescoord was, maar dat was ook een verdienste van de keepster van SVO/DKS’17.

IFC ging in dezelfde opstelling de tweede helft in. Na een kwartier leidde dit tot de tweede treffer van Charissa Jongeneel. Ook hier ging weer een mooie combinatie aan vooraf. Voor trainer Wil Brinkhuis ook gelijk een moment om te gaan wisselen. Het waren Mandy van der Hoek, Milou van Dijken, Sanne de Viet, Amber Sijsens en Michelle Mahu die werden ingebracht.

Een momentje van onachtzaamheid leidde tot een vrije trap voor de gasten. Uit deze vrije trap werd, middels een mooie kopbal, gescoord. In de slotminuten zorgde Charissa Jongeneel voor de spreekwoordelijke kers op de taart. Een prachtig schot van zeker 25 meter verdween in de kruising. Deze fraaie treffer zorgde gelijk voor de 5-1 eindstand.

Door deze overwinning heeft IFC Vrouwen 1 zich nu op de tweede plek genesteld en zakte de Zeeuwse ploeg naar de vierde plek.