Christiaan Blom wint Jong Talent Concours Maassluis

28 februari 2020
Christiaan Blom wint Jong Talent Concours Maassluis

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Deze week heeft Christiaan Blom uit Hendrik-Ido-Ambacht met zijn blokfluit meegedaan aan het Jong Talent Concours Maassluis 2020.

Christiaan deed mee in Categorie A, voor getalenteerde kinderen en jongeren van 8 t/m 18 jaar met meer dan gemiddelde aanleg voor hun instrument.

Na een indrukwekkend optreden bleek hij niet alleen de winnaar te zijn van zijn eigen leeftijdsgroep, maar zelfs ook van de hele categorie, waar ook veel oudere muzikanten bij zaten. Als prijs ontvangt hij een ondersteuningsbijdrage ter waarde van maximaal € 700,00, te besteden aan zijn eigen muziekcarrière.

Christiaan zal ook meewerken aan het slotconcert op zaterdagmiddag 29 februari 2020 in de Grote Kerk in Maassluis.

De overwinning komt niet helemaal uit de lucht vallen, want in 2019 was hij winnaar van het Koninklijk Concertgebouw Concours.

Christiaan zit in de Talentklas van het conservatorium in Den Haag.  Doordeweeks moet hij zelf hard studeren en oefent hij gemiddeld 1,5 uur per dag. En iedere zaterdag reist hij naar Den Haag. Hoewel hij een uitzonderlijk groot talent is, is duidelijk dat hij hier ook hard voor werkt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.