Meiden en vrouwen voetballen weer bij IFC

07 mei 2020 door Hennie van der Zouw
Meiden en vrouwen voetballen weer bij IFC

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Na een gedwongen periode zonder voetbal gaan de trainingen weer van start. Een rare situatie natuurlijk. Normaal zijn trainingen op de komende wedstrijden gericht. Maar die wedstrijden worden op dit moment niet gespeeld. Maar toch is het weer goed om samen te kunnen trainen.

IFC geeft aan:"Het sportieve en zeker het sociale aspect zijn altijd al heel belangrijk geweest, maar nu helemaal. Veel meisjes, meiden en vrouwen hebben de afgelopen weken hun conditie op peil gehouden door individueel te trainen. Wat zijn er veel kilometers geskatet en hardgelopen. Prima natuurlijk. Maar het is veel gezelliger om dat samen te doen. En dat gaat weer gebeuren.

Op dit moment zien we natuurlijk een beetje een verloop. Sommige meiden zeggen de sport (tijdelijk) stop, maar daar komen natuurlijk weer andere meiden voor terug.

Overigens is iedereen welkom om vrijblijvend enkele trainingen mee te maken. Daarvoor graag even aanmelden via het formulier dat op de webiste van IFC te vinden is: https://www.ifc-ambacht.nl/sfeer-proeven-en-een-keer-meetrainen-het-kan-bij-ifc/  Even contacten met Ben Bakker is ook voldoende: shandunc@caiway.nl

Met een groep van rond de 175 meiden en vrouwen is de IFC Girls Academy een waar voetbalbolwerk in de wijde regio. Waar andere clubs vaak met moeite enkele teams op de been kunnen brengen, bezit IFC maar liefst tien teams die alleen uit meiden of vrouwen bestaan. En dan voetballen er ook nog meisjes in gemengde teams.

Nu de Coronacrisis weer minder restricties aflegt, zijn er wellicht meisjes, meiden en vrouwen die aan voetballen zitten te denken. En alleen met zitten denken schiet het niet op. De volgende stap is om eens wat proeftrainingen mee te maken bij de IFC Girls Academy. Het mooie is dat dit mogelijk is in elke leeftijdsklasse. Bij de Vrouwen, MO19, MO17 en MO 11 heeft IFC twee teams. In de MO15 en MO 13 elk één team. Jongere meiden lopen in gemengde teams rond. Dat betekent dat er voor iedereen plek is, zowel recreatief als prestatief. Voetbaltalent is niet een vereiste, wel een goede inzet. Bij de IFC Girls Academy staat plezier met grote letters geschreven. Vaak zien we ook teams die niet alleen vriendschappelijk in het veld met elkaar omgaan, maar ook buiten de trainingen en wedstrijden. Een teamsport is belangrijk voor iedereen. Belangrijkste is dat iedereen zich thuis voelt binnen de IFC Girls Academy.

Ieder meisje dat altijd al de stap heeft willen nemen om ook te gaan voetballen is er nu dus een mooie kans. Meiden die willen meetrainen kunnen dit kosteloos doen. Elk team traint normaliter twee keer per week en uiteraard doet elk team normaliter ook mee aan de competitie en toernooien. Veel meiden zijn recreatief begonnen en spelen inmiddels op prestatief niveau in één van de selectieteams Ook nieuwe dames die op hoog niveau willen spelen zijn meer dan welkom. IFC Vrouwen 1 speelt in de tweede klasse en draaide tot de gedwongen stop lekker mee in de subtop. Om dit niveau te continueren is versterking natuurlijk altijd welkom".

Vor meer informatie: Wil Brinkhuis, trainer van IFC Vrouwen 1, via wil.mariska@kpnmail.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.