Echt Voor Ambacht: Politiek en haar vergaderingen

09 april 2020 door Hennie van der Zouw
Echt Voor Ambacht: Politiek en haar vergaderingen

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Afgelopen maandag 6 april heeft de Ambachtse gemeenteraad – i.v.m. de coronacrisis - via internet een vergadering gehad, in deze vergadering werd o.a. gesproken over de te wijzigen Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en het exploitatieplan Volgerlanden-Oost.

Op zich een goede oplossing om het democratisch proces door te laten gaan. Maar deze manier van vergaderen betekent wel een (nog tijdelijke) verdere afstand tussen inwoners en politiek. Inwoners konden wel via de site van de gemeente de vergadering volgen.

Is de drempel van het gemeentehuis soms al te hoog voor inwoners om vergaderingen van de gemeenteraad te bezoeken? Het is nu wel de vraag hoeveel inwoners de moeite hebben genomen deze vergadering via het internet te volgen.

Zolang deze coronacrisis duurt zullen vergaderingen op deze wijze zeker een vervolg krijgen. Echt Voor Ambacht pleit ervoor, als de coronacrisis achter de rug is, de afstand tussen inwoners en politiek (opnieuw) te verkleinen door als gemeenteraad en college meerdere malen de straat op te gaan. Ook zouden er b.v. inloopavonden of vergaderingen gehouden kunnen worden in b.v. scholen op de diverse locaties in de gemeente.

Maar voor nu: ‘Let op uw afstand als u naar buiten moet, Blijf zoveel mogelijk thuis en blijf gezond!’

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.