zaterdag 30 mei 2020

Alles over Ambacht

Wie zijn wij?

Ambacht.net is gestart in maart 1998 en is een initiatief van Avant.nl te Papendrecht. Het maakt deel uit van Drechtsteden.net, de samenwerkende digitale steden uit de Drechtsteden (www.dordrecht.netwww.alblasserdam.netwww.papendrecht.netwww.sliedrecht.net en www.zwijndrecht.net).

Hendrik-Ido-Ambacht heet in de volksmond kortweg Ambacht, dus vandaar dat we voor deze naam hebben gekozen.
Ambacht.net is in de eerste plaats een ontmoetingsplek met een sociale insteek voor Ambachters door het aanbod van algemene informatie en nieuws. Verder wil het een compleet aanbod van links uit Hendrik-Ido-Ambacht aanbieden en fungeert het op deze wijze als dé startpagina voor Hendrik-Ido-Ambacht.

De redactie wordt gevormd door:
- Hans Huisman (hoofdredacteur)
- Hennie van der Zouw (redacteur)

De namen www.hendrikidoambacht.net en www.hendrik-ido-ambacht.net zijn in gebruik als doorverwijzing naar www.ambacht.net.
 
Embleem

Het embleem van Hendrik Ido Ambacht is ook op polo-shirt of jas verkrijgbaar, voor meer informatie klik hier.

De Grote Kerk is het oudste gebouw binnen Ambacht, gebouwd in de 14e eeuw en is hiermee een historisch monument voor de gemeente. De Grote Kerk of Dorpskerk is een onderdeel van de Hervormde Gemeente.

Cultureel Centrum Cascade is een multifunctioneel centrum midden in Ambacht.  In het theater treden jaarlijkse veel bekende nationale artiesten op, in de verschillende zalen zijn er feestavonden en er is een bioscoop aanwezig. Ook de bibliotheek van Ambacht is in het gebouw gevestigd.

Zwembad de Louwert heeft het grootste buitenbad in de regio. De kenmerkende glijbaan (zeer recentelijk vervangen) wordt al jarenlang met plezier door jongeren gebruikt en daarnaast was het het eerste zwembad in Nederland met een beweegbare bodem toen het in 1970 werd geopend door Koningin Juliana.

Winkelcentrum de Schoof is al jaren het grootste winkelcentrum binnen Hendrik Ido Ambacht en is enkele jaren terug compleet gerenoveerd en hiermee gemoderniseerd. Gelegen in het noordelijke gedeelte van Ambacht herbergt het een groot scala aan diverse winkels.

Park Gemeenlandskade (grote foto) is vlakbij Bekestein gelegen. Het meertje is een onderdeel van de Singel, het watertje wat door een groot gedeelte van zuidelijk Hendrik-Ido-Ambacht loopt.