IFC Vrouwen 1 wint tegen Papendrecht eerste van drie finales

06 mei 2019 door Hennie van der Zouw

HENDRIK-IDO-AMBACHT / PAPENDRECHT - Dit weekend stond voor IFC Vrouwen 1 de eerste van drie finales, in de race om het kampioenschap in de derde klasse, op het programma. Tegenstander was Papendrecht, dat lekker vrijuit kon spelen gezien de stand op de ranglijst. Koploper IFC kon zich echter geen misstap permitteren en moest dit gaan doen zonder topscorer Charissa Jongeneel. De derby stond onder leiding van scheidsrechter Thijs Blinde.

IFC ging vanaf minuut één vol op de aanval en in de vierde minuut werd dit beloond. Rechterspits Milou van der Wel demarreerde weg bij haar tegenstander en behield het overzicht. Een pass breed op de goed meegelopen Amber Sijsens betekende een vroege voorsprong.

IFC verzuimde na deze treffer gelijk door te knallen. Papenrecht vocht zich terug in de wedstrijd. Maar halverwege de eerste helft was het toch weer IFC dat kon juichen. Wederom was het een aanval via de rechterkant. De voorzet van Milou van der Wel werd door een Papendrechtse verdedigster van richting veranderd en kwam voor de voeten van Amber Sijsens die haar tweede doelpunt van de middag noteerde. Voor de pauze kwam ook nog de 3-0. En wederom via de rechterkant. Ditmaal werd de voorzet van Van der Wel via een scrimmage in het doelgebied, waarbij spits Svenja van Nes nuttig werk verrichtte, verwerkt tot doelpunt.

Na de pauze was het Papendrecht dat het initiatief in eerste instantie naar zich toe trok. Lang duurde dit echter niet, want nog binnen het uur spelen was het weer raak voor de thuisclub. Ditmaal was het Milou van der Wel die zelf de trekker overhaalde, na een mooie dieptepass van Amber Sijsens. Een paar minuten later fungeerde de rechterspits van de thuisclub weer als aangever. Ditmaal wist spits Svenja van Nes goed in te tikken. Als een echte spits betaamt rook dit naar meer. En in de 64e minuut beloonde Svenja van Nes zichzelf voor haar harde werken. Een afstandsschot van zeker 25 meter verdween achter de Papendrechtse goalie en dat betekende de 6-0. Met nog een kwartier te spelen was het verdedigster Olivia Matze die voorzette en de bal tot haar eigen verbazing, via een Papendrechtse speelster, in het doel zag verdwijnen.

Met nog tien minuten te spelen kregen Esmee Lodder van MO19-1 en de vijftienjarige Janouk de Visser van MO17-1 nog speelminuten. Janouk de Visser demonstreerde in één van haar eerste acties haar ferme schotkracht. De Papendrechtse verdedigster die de bal blokte loopt nu waarschijnlijk nog rond met hoofdpijn.

Met nog twee wedstrijden te gaan komt het kampioenschap nu wel heel dichtbij. Volgende week hoeft IFC niet te spelen en kan concurrent FC Dauwendaele terugkomen op drie punten achterstand. En dat moet voor IFC toch wel een veilige marge zijn, zeker ook gezien het veel betere doelsaldo. Op 18 mei op bezoek bij MZC’11 in Zierikzee en 25 mei thuis tegen Heinenoord.