Alles over Hendrik Ido Ambacht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Aikido vereniging Bushi Dojo: 'Zelfvertrouwen als basis voor beter en gezonder leven''
24jan

Aikido vereniging Bushi Dojo: 'Zelfvertrouwen als basis voor beter en gezonder leven'

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Aikido vereniging Bushi dojo traint op twee locaties in Hendrik-Ido-Ambacht, en wel in de gymzaal van OBS de Bron aan de Admiraal de Ruyterlaan en in de andere gymzaal van OBS de Bron aan het Bekestein 50, staat voor discipline, respect, gezond bewegen, met elkaar leren, zelfvertrouwen opbouwen en ook vooral plezier hebben met elkaar.

In de afgelopen 40 jaar heeft Aikido aan polariteit toegenomen. Toch weten veel mensen niet wat Bushi dojo te bieden heeft. Een kleine opsomming:
• Kabouteraikido vanaf 2 jaar
• Jeugdgroepen vanaf 6 jaar
• Volwassenen tot 95 jaar
• Mensen met beperkte fysieke mogelijkheden
• Zelfverdediging cursussen
• Beoefenen van kyuso jitsu ( drukpunten )
• Aikido voor speciale doelgroepen zoals bv de psychiatrie.
• Organiseren van workshops voor bedrijven en scholen

Bushi dojo heeft een Fight Right keurmerk wat o.a. inhoudt dat zij zich aan alle wettelijke regels houden die in onderwijsland gelden, alle leraren zijn gecertificeerd en werken uit passie voor het aikido en de leerlingen.

Aikido is afkomstig uit Japan en stamt uit de samoerai krijgskunst. Het mooie en bijzondere van Aikido is dat er aan de aanval geen tegenstand wordt geboden maar er wordt meegegaan met de kracht van de aanvaller om die zodoende uit balans te halen en te controleren in de vorm van een worp en/of klem. Bij de jeugd gaat het er wat speelser aan toe maar langzamerhand gaan ook zij de technieken en het valbreken beheersen. Bushi dojo bestaat al 35 jaar en heeft ook een eigen stijl ontwikkeld. De laaste 10 jaar trainen zij behalve traditioneel Aikido ook het tenshin Aikido wat Steven Seagal ooit heeft ontwikkeld.

Aikido is in eerste instantie niet gemakkelijk, maar het is een groeiproces. Alleen echte doorzetters halen ooit die zwarte band. Overigens doet Aikido eenieder op zijn eigen manier: 'Er zijn bij ons leden die lekker willen bewegen en geen examenbehoefte hebben. Ook dat kan natuurlijk. Bushi dojo staat voor familiegevoel en iedereen helpt elkaar.'

Kom gerust ( gratis) langs om mee te trainen, sfeer te proeven en te bewegen naar eigen mogelijkheden.

Voor meer info:
www.bushidojo.nl
j.stoute@zterk.nl
leokeuvelaar@keuze.org of 0610874314

Zie ook:
Aikido vereniging Bushi Dojo 25 jaar (ma, 29 aug 2011)


Deel dit bericht met je vrienden!