Alles over Hendrik Ido Ambacht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'IFC Vrouwen pakt overwinning tegen MZC’11'
08okt 2018

IFC Vrouwen pakt overwinning tegen MZC’11

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De vrouwen van IFC hebben dit weekend tegen MZC’11 uit Zierikzee gespeeld. De Zeeuwse dames hadden de eerste twee wedstrijden van het seizoen gewonnen en waren dus gebrand dit succes voort te zetten. IFC daarentegen verspeelde vorige week drie punten en moest de draad weer oppakken. En dat werd goed gedaan.

Nog voor rust wisten de vrouwen van IFC twee keer het vijandelijke doel te vinden. Nog binnen het kwartier reageerde spits Charissa Jongeneel alert op een diepe bal. In eerste instantie wist de Zeeuwse goalie de bal nog te pareren, maar in de rebound was het wel raak. Het was dezelfde Charissa Jongeneel die voor de 2-0 tekende. Goed doorgaan op de rechterkant van Milou van der Wel werd gevolgd door een goede voorzet. De Ambachtse spits wist de bal het juiste tikje te geven.

Met de 2-0 voorsprong op het bord floot scheidsrechter Wesley la Grand voor de rust. Trainer Wil Brinkhuis was ondanks de voorsprong absoluut niet te spreken over het vertoonde spel. “Er zit geen rust in het spel. Alles gaat allemaal veel te snel, met als gevolg dat ballen niet aankomen.”

Vlak na rust was het wederom spits Charissa Jongeneel die de thuisclub liet juichen. Na een corner volgde een scrimmage voor het vijandelijke doel. Een bekeken kopbal deed het netje achter de keepster van MZC’11 voor de derde keer bollen. Halverwege de tweede helft tekende aanvoerder Jessica Idzenga voor de vierde treffer. Een lange bal werd nog net met het hoofd getoucheerd en tergend langzaam rolde de bal het doel in.

Aankomende zaterdag moeten de dames van IFC afreizen naar Heinenoord. Daar wacht de strijd met een ploeg die tot nu toe alle competitieduels heeft gewonnen en trotse koploper is in de derde klasseDeel dit bericht met je vrienden!