Alles over Hendrik Ido Ambacht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'DVS laat winst glippen' DVS achterhaalt WION (Bron foto: DVS)
24sep

DVS laat winst glippen

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De hoofdmacht van DVS heeft een uniek mogelijkheid onbenut gelaten om zichzelf in de top  van het klassement te nestelen. Na twee maal winst leverde het derde duel een zeperd op. Het Rotterdamse WION was scherper en trakteerden de Ambachters op de eerste nederlaag. DVS-2 en A1 herstelden zich wel na hun eerste nederlagen en deden daardoor goede zaken in de competitie.

Hoewel voorafgaand het duel daar wel aanleiding voor was, speelde DVS 1 niet met de scherpte die je van een (gedeeld) koploper mag verwachten.  De Ambachters speelden slordig wat met name tot veel balverlies leidde. WION kon zichzelf daardoor goed in de wedstrijd spelen en leidde zelfs bij rust (5-6). Na de welverdiende warme thee op het door wind en regen geteisterde Ambachtse sportpark Schildman.

Na rust leek DVS maar niet boven zichzelf uit te kunnen stijgen maar bij 6-8 vielen dan toch drie treffers snel na elkaar voor de thuisploeg (9-8). Het tij leek gekeerd maar WION maakte te snel gelijk en strafte de slordigheden van DVS direct af. De gelijkmaker van DVS werd ook nog dubieus afgekeurd. Toen de Rotterdammers wederom scoorde vloeide het geloof weg bij DVS, waar de gastploeg alle tijd nam.

De Ambachtse stuiptrekking in de  laatste minuut (10-11) bracht nog spanning maar de bijgetelde tijd pakte juist niet in DVS-voordeel uit (10-12).In de poule staat DVS nu op een gedeelde tweede plek met vier ploegen. Daarna volgt  op twee punten het Zeeuwse Atlas. De ploeg uit Ritthem bezoekt komende weekend DVS (sportpark Schildman te H.I.Ambacht). Aanvang 15.30 uur.

DVS-2 deed goede zaken in de streekderby tegen Albatros-4. DVS won het thuisduel met 11-6, en daardoor bevindt de ploeg zich inmiddels weer in de bovenste helft van de ranglijst. Komend weekend komt Nieuwerkerk-5 op bezoek dat er alles aan gelegen is de Ambachters te passeren op de ranglijst (aanvang 14.00 uur sportpark Schildman).

DVSA1 ging helaas onderuit tegen een andere streekgenoot. Kinderdijk A2 was de thuisploeg met 8-12 de baas. DVS zakt daardoor terug in de middenmoot in de poule. Deze week wordt een drukke week voor A1 met zowel een midweeks bekerduel (wo. dag Vriendenschaar, 19.30 op sportpark Schildman), en een uitwedstrijd op het programma (zat. KCR).Deel dit bericht met je vrienden!