Alles over Hendrik Ido Ambacht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Voetballers SOL Krommeweg/Admiraal laten niet met zich SOLLEN'
12apr 2018

Voetballers SOL Krommeweg/Admiraal laten niet met zich SOLLEN

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Tijdens het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi voor de groepen 7 en 8 van Hendrik-Ido-Ambacht heeft het jongensteam van SOL Krommeweg/Admiraal het weer ouderwets goed gedaan.

In het verleden heeft de school, toen nog onder de naam De Bron, al tweemaal de landelijke finale weten te bereiken van het schoolvoetbaltoernooi. Maar ervaringen uit het verleden zijn natuurlijk geen garantie voor de toekomst. Onder de bezielende leiding van meester Koen werd het toernooi gestart. “De poulefase waren vier wedstrijden waarin de jongens heerlijk met elkaar konden combineren. Veel tegenstand was er eigenlijk nog niet. En dat is natuurlijk direct een valkuil voor de finaleronde”, vertelt meester Koen Schiereck.

In de finalepoule ging het tussen de winnaars van de vier poules. Het team van SOL Krommeweg/Admiraal moest het opnemen tegen de jongens van SOL De Watervlinder. Gedurende de hele wedstrijd was het spannend. De jongens van De Watervlinder hadden een fysiek overwicht en lang leek het erop dat dit overwicht ook in doelpunten uitgedrukt zou gaan worden. Maar dat bleek niet waar te zijn. In de slotminuut van de wedstrijd was het een uitval van SOL Krommeweg/Admiraal.

De aanvaller werd binnen het beruchte zestienmetergebied tegen de vlakte gewerkt en een strafschop was het gevolg. Die werd onberispelijk binnengeschoten en de finale was bereikt. In die finale was het Kindcentrum De Meander dat de strijd met SOL Krommeweg/Admiraal moest aangaan. “Vergeleken met de halve finale was de finale eigenlijk een appeltje-eitje. We hebben vrij gemakkelijk met 3-1 gewonnen”, aldus de winnende coach. Als winnaar van het toernooi mag SOL Krommeweg/Admiraal zich gaan opmaken voor de regionale finale. Die wordt dit jaar op woensdag 16 mei gespeeld op de velden van de Dordtse voetbalclub Wieldrecht. De winnaar hiervan plaatst zich voor de districtsfinale in Breda bij voetbalclub Baronie. En de zes districtsfinalisten plaatsen zich voor de landelijke finale op KNVB-sportcentrum in Zeist.

Bron foto: SOLDeel dit bericht met je vrienden!