Alles over Hendrik Ido Ambacht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'SOL Krommeweg en SOL Admiraal winnen schoolzwemkampioenschap 2018'
15mrt

SOL Krommeweg en SOL Admiraal winnen schoolzwemkampioenschap 2018

HENDRIK-IDO-AMBACHT / ZWIJNDRECHT - Afgelopen woensdag was het een spannende dag voor de zwemmers van veel basisscholen. De jaarlijkse schoolzwemkampioenschappen werden wederom door zwemclub De Devel georganiseerd.

Van veel scholen uit Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Heerjansdam hadden zich teams ingeschreven.  Het was dan ook een gezellige drukte in zwembad De Hoge Devel. Nadat alle teams hun individuele wedstrijden en de estafettewedstrijden hadden gezwommen was er nog tijd voor een ludiek onderdeel.

Natuurlijk waren alle kinderen enorm benieuwd naar de uitslag van de wedstrijden. Het was voor de jury best even werk om alle tijden op te tellen en om te zetten in punten. Maar toen kwam toch het verlossende woord. En wat bleek: het was het eerste team van SOL Krommeweg en SOL Krommeweg (voormalig obs De Bron) uit H.I.Ambacht dat  boven de andere teams uitstak. Een ander team van SOL Ambacht: De Watervlinder (voormalig De Waterlelie) mocht de zilveren medaille omhangen en op de derde plek eindigde het team van De Develhoek. 

De drie kampioenen kunnen zich nu gaan opmaken voor de provinciale finale van de schoolzwemkampioenschappen 2018. Wanneer de waterratten weer aan de slag gaan is nog niet bekend. Dit zal waarschijnlijk halverwege mei zijn. De beste teams van iedere provincie plaatsen zich voor de Landelijke finale.Deel dit bericht met je vrienden!