Moeizame start DVS teams zaal

14 november 2017 door Hennie van der Zouw

HENDRIK-IDO-AMBACHT - DVS 1 opende de zaalcompetitie in de eerste klasse tegen Excelsior Delft en ervoer een leerzame nederlaag: 27-14. DVS startte verdedigend goed en wist Excelsior onder druk te zetten. Aanvallend  was het moeizaam waardoor DVS nauwelijks scoorde. Na de 2-1 achterstand wist Excelsior een gaatje te slaan naar 5-1.

Ondanks de 5-2 verloor DVS de controle op de wedstrijd. Nu was het de thuisploeg die DVS aanvallend onder druk te zette alsook verdedigend: 15-5 bij rust. DVS coach Van der Linden maande zijn ploeg de tweede helft vertrouwen te houden. Dat lukte pas in het laatste deel. Excelsior scoorde erop los waar DVS een te laag rendement had. Pas toen de verhoudingen duidelijk waren ging DVS ontspannender spelen en vielen de goals ook aan Ambachtse zijde. Eindstand 27- 14. Ondanks de stroeve voorbereiding met louter nederlagen, en de gewenning aan de schotklok, was de DVS coach met name tevreden over het laatste deel.

Komend weekend speelt DVS de eerste thuiswedstrijd tegen DES, dat de eerste wedstrijd wel won. Aanvang 16.40 in de Riderhal.

De eerste zaalwedstrijd van DVS A1 tegen Kinderdijk A2 begon erg matig. DVS miste de scherpte in de verdediging wat leidde tot een 5-0 achterstand. DVS ging wel meescoren maar kwam niet dichterbij. Na rust kon DVS geen vuist meer maken tegen de thuisploeg en scoorde het slechts een maal. Eindstand 15-7. Komend weekend de eerste thuiswedstrijd en dat is meteen een streekderby: tegen Albatros in de Ridderhal, aanvang 14 uur.