DVS heeft moeite met lang Erasmus

02 oktober 2017 door Hennie van der Zouw

HENDRIK-IDO-AMBACHT - DVS-1 speelde een moeizame wedstrijd tegen Erasmus. Het lange kwartet heren waren ware plaaggeesten voor de Ambachters die dan ook niet “ los kwamen" van de Rotterdamse studenten.  Na rust (7-6) was DVS in korte tijd succesvoller in de afronding dan de moeizame “rebounds”. Dat bleek voldoende voor de winst: 14-11. In de poule kan DVS aansluiten bij de top -3 als gewonnen wordt van GKV, dat net een plaats hoger staat. Aanvang op sportpark Schildman 15.30 uur.

DVS-2 -RWA 3 werd uitgesteld. In de poule heeft DVS drie verliespunten meer dan koploper GKV. Een unieke kans dus om dat verschil kleiner te maken tegen die ploeg komend weekend op het Ambachtse sportpark.

DVS A1 dat de laatste twee wedstrijden won, ging met vertrouwen naar Middelburg. Opdracht was om met volle inzet te spelen en kansen te verzilveren tegen thuisploeg Swift. De ruimte werd gelaten aan Swift maar ondanks een haperende afronding, was de  ruststand van 8-6 niet verontrustend. Met twee verse krachten werd de 2e helft gestart en leek het tij te keren. Echter de kansen werden niet benut waar de thuisploeg dat wel deed:  13-8. In de poule is DVS deel van een “brede middenmoot" waaronder het Zeeuwse Luctor, dat komend weekend sportpark Schildman bezoekt (11.00 uur).

Foto uit DVS-Erasmus (Bron foto: E.Huijgen)